Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
FIRES
OPINIONS
Blog · 

X EDICIÓ DE LA FIRA DEL CAÇADOR DE MASDENVERGEX Edició de la Fira del Caçador de Masdenverge

X Edició de la Fira del Caçador de Masdenverge

X Edició de la Fira del Caçador de Masdenverge

X Edició de la Fira del Caçador de Masdenverge

Imatges cedides per l´Ajuntament de Masdenverge d´edicions passades de la fira

Imatges cedides per l´Ajuntament de Masdenverge d´edicions passades de la fira

Imatges cedides per l´Ajuntament de Masdenverge d´edicions passades de la fira

Imatges cedides per l´Ajuntament de Masdenverge d´edicions passades de la fira

29/09/2017
Entrevista a Meritxell Sabaté, regidora de turisme de l´Ajuntament de Masdenverge i artífex de la fira

La Fira del Caçador de Masdenverge celebra el seu desè aniversari aquest cap de setmana. La trobada s’organitza des del mateix Ajuntament de Masdenverge buscant la promoció i la dinamització del poble i fins ara, n’estan molt satisfets. Per això continuen treballant en la fira malgrat la feinada i els tràmits que s’han de gestionar any rere any. Meritxell Sabaté, regidora de turisme de l’Ajuntament de Masdenverge i principal artífex de la fira,  ens explica que tenen bons col·laboradors i una alta assistència i que veuen que la trobada va bé al poble. Esteu tots convidats a assistir-hi!  

   

Qui va tenir la idea d’organitzar la Fira del Caçador de Masdenverge? Com va néixer?

Poc després d’entrar com a regidora de turisme una de les fites que vam decidir l’equip de govern era potenciar i promocionar el nostre municipi d’una forma especial. Masdenverge és un poble relativament nou i no teníem cap producte estrella en el qual centrar la fira, com ara la mel, entre d’altres. Però si que tenim la tradició de la caça i així va començar tot.

 

Quin/s objectiu/s es perseguien?

L’objectiu principal era dinamitzar el poble, que fora conegut per un altre àmbit que fins aleshores no s’havia portat a terme. La veritat es que amb aquest cap de setmana es beneficia molta gent.

 

Qui s’encarrega de la seva organització i gestió?

La gestió principal es porta a terme a través de la pròpia regidora de turisme, i també un tècnic, la meva mà dreta; l’Eduard Roldan,  és un agent de desenvolupament local i porta molt bé el tema de la dinamització i promoció econòmica. De fet, els dos ho sabem tot de la fira.

 

Teniu col·laboradors? Quins? Quina feina fan i/o en que us ajuden?

Tenim diferents col·laboradors del poble que principalment es dediquen a cuinar les degustacions, entitats que són les que fan tallers i altres activitats, etc., ja que és un poble petit i tots ens coneixem. També hi ajuden diferents membres del consistori, de la brigada, la societat de caçadors, etc., en fi molta gent.

 

Enguany compliu deu anys...Enhorabona! Creieu que la fira arriba en bona forma a aquest aniversari? Ha anat canviant al llarg dels anys?

De fet ha canviat molt des de la primera vegada. Recordo que ho fèiem a les instal·lacions actuals i havíem de posar-ho de forma que quedés tot més junt, un efecte òptic. Ara ja no és així, de fet, ja ens trobem que hem de dir a algú que no pot venir ja que fins i tot ens pot faltar espai. Després estan les parades de fora que sempre quedava molt buit i ara ja és un altre tarannà, de totes maneres hem de tenir present que Masdenverge és un poble de 1000 habitants. Però de moment estem molt contents del progrés de la Fira.

 

Quins diríeu que son els principals obstacles per celebrar avui dia una Fira de Caça?

Sobretot el que està relacionat amb el món animal i el tema de caça, els estands que vénen, com ara armeries, també estan molt limitades en portar segons quines coses. I resulta que aquestes dues coses són les que agraden més al visitants. Però per sort ho anem portant a terme a poc a poc.

 

Quins son els secrets perquè triomfi?  

El secret és el treball i la perseverança, anar a les fires (sobretot del territori) per veure noves parades i fer contactes. Ens fem un fart de voltar.

 

Quin ambient busqueu que tingui la trobada? A qui recomaneu que vinguin (família, nens i nenes, només caçadors, etc.)?

Nosaltres ens centrem, com a eix principal, en la caça i tot allò que l’envolta, però hi tenim més coses. Quan el visitant ve es troba amb un gran assortit de productes del territori, empreses noves, activitats per als més petits, etc., tenim una gran diversitat d’actes oberts a tothom. Jo animo que vinguin famílies senceres, ja que poden passar una gran jornada a Masdenverge.

 

Sabeu quina mitjana de persones assisteixen a la fira? El número creix o disminueix?

No sabem exactament el nombre ja que l’espai és molt gran, tenim 3 espais oberts a la zona esportiva, i l’entrada és gratuïta però si que notem que va creixent i de moment molts establiments van repetint, això és senyal que els va bé.

 

Quina afluència de gent espereu tenir aquest any (aprox.)?

La veritat és que sempre espero que vingui molta gent. Jo firmaria perquè anés tot igual que l’any passat.

 

Quines activitats, parades, etc. podran trobar les persones que vinguin?

Apart de totes les parades de caça, de les quals aquest any en tindrem alguna més, hi haurà exhibicions de gossos i d’aus, podran trobar estands relacionats amb el món animal, tot relacionat amb el benestar, productes de la comarca i locals de primera qualitat i d’elaboració pròpia, decoració, exhibicions canines, d’aus rapinyaries, obediència canina... entre d’altres.

 

De tot el que es farà, que voleu destacar especialment?

Les exhibicions, que són molt interessants. I les degustacions de carn de caça que cada any queden més bones!

 

La fira reporta beneficis al municipi? Quins?

Els bars i restaurants s’omplen i les botigues del poble es donen a conèixer. A nivell promocional l’impacte que es viu al poble és molt potent.

 

Teniu noves idees, iniciatives i/o projectes per anar incorporant en properes edicions?

Això sempre ho pensem després de la fira, aquests dies només tenim al cap que vagi tot bé. Però sempre tenim alguna idea.

 

Que creieu que aporten les fires al món cinegètic? Creieu que són necessàries?

Les fires en general són importants a nivell promocional en tots els àmbits, sigui la temàtica que sigui. Ara bé, en el món cinegètic és una manera de mostrar a la gent que darrere hi ha molta cosa per descobrir, que és molt més que anar a caçar.

 

Teniu perfil a facebook, no són moltes les fires de caça ni les societats de caçadors que utilitzen les xarxes socials a dia d’avui. Perquè l’heu obert? Quin objectiu perseguiu?

Perquè sense les xarxes socials avui dia s’està perdut. Formen part de la vida diària i s’arriba a molta gent en un click, que és el que ens interessa, que vingui gent.

 

Creieu que val la pena obrir-se a les noves tecnologies i les xarxes socials?

Totalment. Avui dia és imprescindible, sempre que se’n faci un bon ús.

 

Algun últim comentari per animar a venir a tothom?

Que vingui la gent a Masdenverge, que tenim molt a oferir. Trobareu una fira totalment oberta a tots els públics que gaudireu molt. Veureu exhibicions amb animals, degustareu els millors plats de caça i trobareu activitats per als més petits de casa. A més a més podreu trobar tota mena de complements per anar a caçar i pel benestar dels vostres animals. I munt de coses més!
www.facebook.com/firademasdenverge/?hc_ref=ARSauy3YJdYPORbbIi7wR5xBicFv0KyXHcEW9o_ltXkJcugpguGMFKNfZNGyckB9eVY&fref=nf


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar