Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ARMES
CALENDARIS
CLASSIFICACIONS CAMPIONATS
COMPETICIONS
ESTUDIS I PROJECTES
HOMOLOGACIÓ TROFEUS DE CAÇA
OCELLAIRES
ORDRES VEDES
PROJECTE EMISSORES
PROYECTO COTURNIX
TAXES VIGENTS DEL DEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL


Documentació · OCELLAIRES

49È CAMPIONAT DE CATALUNYA D´OCELLS CANTAIRES49È CAMPIONAT DE CATALUNYA D´OCELLS CANTAIRES

Campió de Catalunya de Pinsans - Pedro Barera

Campió de Catalunya de Passerells - Román Ruiz

Campió de Catalunya de Caderneres - Higinio Fajardo

Campió de Catalunya de Verdums - Manuel Aguilar

49È CAMPIONAT DE CATALUNYA D´OCELLS CANTAIRES

49È CAMPIONAT DE CATALUNYA D´OCELLS CANTAIRES

49È CAMPIONAT DE CATALUNYA D´OCELLS CANTAIRES

21/05/2019
Per Josep Vilalta, delegat ocellaire de la Federació Catalana de Caça

Diumenge 12 de maig, al pavelló municipal de Ripollet, són les vuit del matí, en un pavelló ple d’ocellaires amb els seus ocells, sorgeix una veu ronca que canta els números dels ocells a participar, els més matiners sempre són els pinsans (un total de 88), distribuïts en diferents tandes. A mesura que passa el temps, la tensió puja dins de la sala. Finalment es canten els guanyadors, el primer lloc és per un vell conegut de l’afició, el Sr. Pedro Barrera de Cornellà

 

Abans de començar la propera ploma, un avís al fons de la sala, estan recordant els temps passats, que foren molt millors, ja que segons ells no es posaven tantes traves administratives.

 

El cap de taula crida a participar els passerells, ocell molt apreciat pel seu cant melodiós, en participen 109. Es faran diferents remeses fins aconseguir els deu millors de l’espècie. Fins a 11 remeses varen fer els passerells. Aquesta vegada de nou. El guanyador,  és un vell conegut dels ocellaires, el Sr. Roman Ruiz de Mollet.

 

En el petit parèntesis abans no comenci la nova ploma, uns joves comenten les dificultats que han tingut per poder organitzar la festa i diuen que segur que d’aquesta experiència han aprés molt i a partir d’ara les coses es faran diferent.    

 

Ja són les 11 del matí i de nou es crida a participar els verdums, fins a 126 verdums enguany, ocell molt estimat per aquestes contrades, per això la gran quantitat d’exemplars concursant. Fins a set remeses per veure el millor, que en aquest cas és un verdum del Sr. Manuel Aguilar Gil de Terrassa.

 

La gent comença a estar cansada i els comentaris ara són sobre la cria en captivitat, l’opinió generalitzada és sempre la mateixa, en algunes espècies és pràcticament impossible i alguns ens volen colar un gol amb les seves mentides, li comenta un a l’altre, mentre l’altre respon que espera que la veritat prevalgui.

 

I finalment arriba el plat fort, són les caderneres, en participen 173. Per molts, és l’ocell més bonic per plomatge. L’ambient amb el temps s’ha escalfat i es comencen a notar certs moments de tensió, alguns nervis explotant per la pressió de la competició. Són les dues de la tarda i les caderneres segueixen cantant, més d’un s’ha quedat afònic, fins a 22 remeses varen tirar. Amb el personal ja esgotat, finalment la cadernera guanyadora és la del Sr. Higinio Fajardo de Ripollet.

 

Finalment es donen tots el trofeus, són les tres de la tarda i la gent comença a desfilar després d’haver assaborit un gran matí ocellaire, on s’ha pogut gaudir de tots els companys de la resta de Catalunya.

 

Marxem pensant en el Campionat de Catalunya de l’any vinent que probablement es farà a la comarca d’Osona i felicitant als campions de Catalunya d’aquest 2019. Enhorabona!  

 

Josep Vilalta

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar