Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · PREMSA

LA RFEC PLANTEJA A LA TAULA DE LA CAÇA UN PLA DE GESTIÓ ADAPTATIVA DE LA TÓRTORA QUE EVITI LA ´MORATÒRIA´



La RFEC planteja a la Taula de la caça un pla de gestió adaptativa de la tórtora que eviti la ´moratòria´

16/04/2021
S´ha traslladat al MAPA la necessitat d´establir un pla de caça alternatiu que contempli la caça sostenible. El sector alerta que la moratòria de quatre anys recomanada pel Consorci acabarà amb la gestió cinegètica i la recuperació dels darrers anys.

La Reial Federació Espanyola de Caça ha plantejat a la Taula sectorial de la caça de el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), la necessitat d'implementar un pla de gestió alternatiu al plantejat pel Consorci, que contempli la caça sostenible i eviti la moratòria de quatre anys, ja que podria implicar la desaparició de l'espècie a l'apartar de la seva gestió a caçadors i gestors.



A la trobada, celebrada de forma telemàtica, i presidit per Esperanza Orellana, directora general de Desenvolupament Rural i Política Forestal de el MAPA, han assistit Manuel Gallardo, president de la RFEC, José María Gallardo i José Maria Mancheño, presidents de les federacions extremenya i andalusa respectivament, al costat d'altres representants de diferents organitzacions.

 

Des de la RFEC s'ha posat en relleu que el model presentat pel Consorci incompleix reiteradament la mateixa Directiva europea d'Aus, ja que no té en compte els diferents escenaris que la mateixa norma ofereix a l'apartar directament a la caça sostenible. Un fet que sí que s'ha vingut desenvolupant en altres programes de caça de adaptativa reeixits recentment, com l'oca de potes roses.

 

La RFEC ha alertat a més que el Consorci està patint pressions de la Comissió Europea per reforçar la seva postura a través d'l'expedient obert a França ia Espanya per proposar la moratòria, el que pot implicar una gran desafecció dels més de 7 milions de caçadors europeus cap les institucions europees per la marcada tendència ecologista de la CE.

 

Des de la Federació s'aposta per un aprofitament mínim que no acabi amb la gestió cinegètica a milers de vedats a Espanya i que ha donat com a resultat la recuperació de l'espècie en els últims anys.

 

Davant d'aquesta realitat, la Federació continuarà treballant amb el MAPA perquè s'integri a l'gestor cinegètic com a part fonamental de la recuperació de l'espècie, dins de l'objectiu d'aconseguir que les propostes presentades siguin el més respectuoses amb els esforços que el sector dedica a la conservació de l'espècie.

 


 

La RFEC plantea a la Mesa de la caza un plan de gestión adaptativa de la tórtola que evite la “moratoria”

 

Se ha trasladado al Ministerio de Agricultura la necesidad de establecer un plan de caza alternativo que contemple la caza sostenible. El sector alerta que la moratoria de cuatro años recomendada por el Consorcio acabará con la gestión cinegética y la recuperación que se había logrado en los últimos años

 

La Real Federación Española de Caza ha planteado a la Mesa sectorial de la caza del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA), la necesidad de implementar un plan de gestión alternativo al planteado por el Consorcio, que contemple la caza sostenible y evite la moratoria de cuatro años, ya que podría implicar la desaparición de la especie al apartar de su gestión a cazadores y gestores.

 

Al encuentro, celebrado de forma telemática, y presidido por Esperanza Orellana, directora general de Desarrollo Rural y Política Forestal del MAPA, han asistido Manuel Gallardo, presidente de la RFEC, Jose María Gallardo y José Maria Mancheño, presidentes de las federaciones extremeña y andaluza respectivamente, junto a otros representantes de diferentes organizaciones.

 

Desde la RFEC se ha puesto de relieve que el modelo presentado por el Consorcio incumple reiteradamente la propia Directiva europea de Aves, ya que no tiene en cuenta los diferentes escenarios que la propia norma ofrece al apartar directamente a la caza sostenible. Un hecho que sí se ha venido desarrollando en otros programas de caza de adaptativa exitosos recientemente, como el del ganso frijol taiga o el ganso de patas rosas. 

 

La RFEC ha alertado además que el Consorcio está sufriendo presiones de la Comisión Europea para reforzar su postura a través del expediente abierto a Francia y a España para proponer la moratoria, lo que puede implicar una gran desafección de los más de 7 millones de cazadores europeos hacia las instituciones europeas por la marcada tendencia ecologista de la CE.

 

Desde la Federación se apuesta por un aprovechamiento mínimo que no acabe con la gestión cinegética en miles de cotos en España y que ha dado como resultado la recuperación de la especie en los últimos años. 

 

Ante esta realidad, la Federación continuará trabajando con el MAPA para que se integre al gestor cinegético como parte fundamental de la recuperación de la especie, dentro del objetivo de lograr que las propuestas presentadas sean lo más respetuosas con los esfuerzos que el sector dedica a la conservación de la especie. 






Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar