Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · PREMSA

LES FEDERACIONS DE CAÇA DE PORTUGAL, FRANÇA, ITÀLIA, ESPANYA I FACE TREBALLARAN DE FORMA CONJUNTA PER DEFENSAR LA TÓRTORA



Federació Catalana de Caça 28/04/2021
Han acordat desenvolupar diferents accions per defensar el paper fonamental que juga la caça sostenible en la conservació de la tórtora i denunciar la mala administració de la CE i la manca de neutralitat en el procés de caça adaptativa de l´espècie

 

 

A la trobada, celebrada de forma telemàtica aquest dilluns 26 d'abril, han assistit diferents representants de les federacions nacionals, que han incidit en unir esforços a nivell europeu per impedir una moratòria de la caça que acabi amb els esforços de conservació que realitzen els caçadors i que estan permetent a les poblacions créixer moderadament a Espanya des de l'any 2013.

 

Entre d'altres assumptes, s'ha analitzat la situació actual de l'espècie a cada país i les diferents polítiques que s'estan implantant per protegir l'espècie, a més de plantejar diferents plans a nivell nacional i europeu que puguin influir en la decisió arbitrària de la Comunitt Europea, i així evitar una moratòria que acabaria amb l'espècie.

 

El president federatiu, Manuel Gallardo, ha explicat a la resta de federacions d'al sud d'Europa la situació de la tórtora a Espanya, on ha tornat a denunciar l'abandonament de el Govern d'Espanya als caçadors per "abraçar-se a l'ecologisme més radical que res ha fet per l'espècie ", mentre que l'esforç de caçadors i gestors per recuperar l'hàbitat i reduir al mínim la pressió cinegètica ha permès créixer moderadament a l'espècie des de 2013, per la qual cosa espera" un pla adaptatiu de l'espècie que contempli la caça sostenible per seguir recuperant les poblacions ".

 

Per la seva banda, el vicepresident de Relacions Internacionals de la RFEC, José María Gallardo, ha denunciat que la moratòria plantejada per la CE és "un procés ideològic disfressat de procés tècnic. Els plans de caça adaptativa han remenar nombrosos escenaris, sense excloure la caça fins a no veure els seus resultats. És molt greu que, després de la resposta d'Espanya, la Comissió segueixi posicionant-se a favor d'una moratòria. La conservació de la tórtora està en joc i apartant la gestió dels caçadors aconseguiran extingir l'espècie, com ja ha passat al Regne Unit ".

 


 

Las federaciones de caza de Portugal, Francia, Italia, España y FACE trabajarán de forma conjunta para defender la tórtola

 

En el encuentro, celebrado de forma telemática, se ha acordado realizar distintas acciones para promover el papel fundamental que juega la caza sostenible en la conservación de la tórtola y para denunciar la mala praxis y la falta de neutralidad de la Comisión Europea

 

Las federaciones de caza de Portugal, Francia, Italia, España y la Federación Europea de Caza y Conservación (FACE) han acordado desarrollar distintas acciones de forma conjunta para defender el papel fundamental que juega la caza sostenible en la conservación de la tórtola común y denunciar la mala administración de la Comisión Europea (CE) y la falta de neutralidad en el proceso de caza adaptativa de la especie.

 

Al encuentro, celebrado de forma telemática este lunes 26 de abril, han asistido distintos representantes de las federaciones nacionales, que han incidido en aunar esfuerzos a nivel europeo para impedir una moratoria de la caza que acabe con los esfuerzos de conservación que realizan los cazadores y que están permitiendo a las poblaciones crecer moderadamente en España desde el año 2013.

 

Entre otros asuntos, se ha analizado la situación actual de la especie en cada país y las distintas políticas que se están implantando para proteger la especie, además de plantear distintos planes a nivel nacional y europeo que puedan influir en la decisión arbitraria de la CE, y así evitar una moratoria que acabaría con la especie. 

               

El presidente federativo, Manuel Gallardo, ha explicado al resto de federaciones del sur de Europa la situación de la tórtola en España, donde ha vuelto a denunciar el abandono del Gobierno de España a los cazadores para “abrazarse al ecologismo más radical que nada ha hecho por la especie”, mientras que el esfuerzo de cazadores y gestores para recuperar el hábitat y reducir al mínimo la presión cinegética ha permitido crecer moderadamente a la especie desde 2013, por lo que espera “un plan adaptativo de la especie que contemple la caza sostenible para seguir recuperando las poblaciones”.

 

Por su parte, el vicepresidente de Relaciones Internacionales de la RFEC, Jose María Gallardo, ha denunciado que la moratoria planteada por la CE es “un proceso ideológico disfrazado de proceso técnico. Los planes de caza adaptativa deben barajar numerosos escenarios, sin excluir la caza hasta no ver sus resultados. Es muy grave que, tras la respuesta de España, la Comisión siga posicionándose a favor de una moratoria. La conservación de la tórtola está en juego y apartando la gestión de los cazadores van a conseguir extinguir la especie, como ya ha ocurrido en el Reino Unido”.

 

 






Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar