Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · IMPORTANT

PROHIBIDA LA CELEBRACIÓ DE CONCURSOS DE CANT D’OCELLS FRINGIL·LIDS, AIXÍ COM L’ÚS D’OCELLS DELS ORDRES ANSERIFORMES I CHARADRIIFORMES COM A RECLAM DE CAÇA A TOTA CATALUNYAProhibida la celebració de concursos de cant d’ocells fringil·lids, així com l’ús d’ocells dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclam de caça a tota Catalunya

12/01/2022
Aquestes mesures s’apliquem des d’avui mateix fins al 20 d’abril (ambdós inclosos) d’acord amb la Resolució ACC/14/2022 degut a la detecció d’un focus d'influença aviària altament patògena subtipus H5N1 en aus salvatges a Catalunya.

RESOLUCIÓ ACC/14/2022, de 10 de gener, per la qual s'adopten mesures sanitàries de salvaguarda per prevenir la difusió de la influença aviària a Catalunya 

 

Us informem que avui s’ha publicat aquesta resolució, per la qual s'adopten mesures sanitàries de salvaguarda per prevenir la difusió de la influença aviària al conjunt de  Catalunya. Fins ara aquestes mesures només s’aplicaven als municipis de l’Annex II i II, però amb aquesta Resolució es fan extensives a tot el territori de Catalunya i són vigents des d’avui mateix fins al 20 d'abril de 2022, inclòs

 

  • Queda prohibida la utilització d'ocells dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclam de caça.
  • Queda prohibida la cria d'ànecs i oques amb altres espècies d'aus de corral.
  • Queda prohibida la cria d'aus de corral a l'aire lliure. No obstant això, quan no sigui possible, la Secció de Ramaderia i Sanitat Animal dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural corresponents pot autoritzar, amb sol·licitud prèvia, el manteniment d'aus de corral a l'aire lliure mitjançant la col·locació de teles ocellaires o qualsevol altre dispositiu que impedeixi l'entrada d'aus silvestres, i sempre que s'alimentin i abeurin les aus a l'interior de les instal·lacions o en un refugi que impedeixi l'arribada d'aus silvestres i se n'eviti el contacte amb els aliments o l'aigua destinats a les aus de corral.
  • Queda prohibit el subministrament d'aigua a les aus de corral procedent de dipòsits d'aigua on puguin accedir aus silvestres.
  • Els dipòsits d'aigua situats a l'exterior exigits per motius de benestar animal per a determinades aus de corral han de quedar prou protegits contra les aus aquàtiques silvestres, de manera que se n'impedeixi l'accés.
  • Queda prohibida la presència d'aus de corral o un altre tipus d'aus captives en els centres de concentració d'animals definits a l'article 3.7 de la Llei 8/2003, de 24 de abril, de sanitat animal, incloent-hi certàmens ramaders, mostres, exhibicions, celebracions culturals i qualsevol concentració d'aus de corral o un altre tipus d'aus captives. No tenen la consideració d'aus captives les aus mantingudes en un establiment autoritzat per a la seva venda a particulars com a au de companyia, ni aquelles aus de corral mantingudes en un establiment comercial per a la seva posterior venda al detall a particulars.

 

En conseqüència, es prohibeixen els concursos de cant d’ocells fringil·lids a tots els municipis de Catalunya des d’avui fins el 20 d’abril de 2022, així com l'ús d'ocells dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclam de caça.

 

RESOLUCIÓ ACC/14/2022, de 10 de gener


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar