Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · PREMSA

ELS CAÇADORS I CAÇADORES DEL DELTA, 365 DIES COMPROMESOS AMB LA BIODIVERSITAT



Els caçadors i caçadores del Delta, 365 dies compromesos amb la biodiversitat

21/06/2022
Des de la FCC, amb la RT de les Terres de l'Ebre, hem realitzat aquest video per donar visibilitat i agrair el compromís, esforç i treball dels caçadors i caçadores del Delta en benefici de la conservació de la biodiverstiat d'aquest espai natural

El Delta de l’Ebre és un dels espais naturals més singulars i especials que tenim a Catalunya. De fet, constitueix la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2 esdevenint un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental.

 

 

Malauradament, la fragilitat d’aquest ecosistema és extremadament gran i està sotmès a perills constats. L'equilibri entre la seva riquesa natural i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per això, l'any 1983, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre, que ocupa les comarques del Montsià (hemidelta dret) i del Baix Ebre (hemidelta esquerre).

 

En aquest sentit, des de fa anys, des de la Representació Territorial de la Federació Catalana a les Terres de l’Ebre en col·laboració amb les diferents societats de caçadors de la zona i els caçadors i caçadores del Delta, s’està realitzant un significatiu esforç per evitar el progressiu deteriorament del Delta i tractar de preservar la biodiversitat d’aquest espai únic. El seu compromís amb la conservació i cura de la fauna cinegètica i no cinegètica, així com del propi entorn és una realitat que ve avalada per un destacat nombre d’activitats, projectes i iniciatives recollides en aquest vídeo.

 

Alguns exemples clars són les campanyes que es realitzen cada any per rescatar els ànecs –entre altres espècies- que a les èpoques de cria cauen als canals de rec i que de no ser per la intervenció dels caçadors/es del Delta (instal·lant rampes de sortida i traient amb salobres milers i milers de cries d’ànec que cauen als canals de rec) acabarien morint. Llançant tones de pedreta als camps de conreu per facilitar la digestió dels aliments ingerits per les aus que poblen el Delta. Realitzant campanyes de neteja, tant per les zones de terra com a les llacunes, emprant les seves barques de caça. Mitjançant seguiments i censos de les aus aqüàtiques del Delta; promovent projectes com l’Estudi sobre l’àliga cuabarrada. Denunciant i demanant solucions per evitar la progressiva salinització de les llacunes o el creixement de plantes invasores, que acaben amb la vegetació autòctona o a través de la vigilància i seguiment passiu de la fauna del Delta.

 

Sens dubte, un treball decisiu per a la preservació d’aquesta zona tan especial i que es duu a terme en moltes ocasions en col·laboració i de manera coordinada amb els diferents gestors del parc natural del Delta de l’Ebre, Agents Rurals, pagesos, Fundación Artemisan, etc.

 

Des de la Federació Catalana de Caça, conjuntament amb la Representació Territorial de les Terres de l'Ebre, hem realitzat aquest video per donar visibilitat a tota aquesta tasca i, especialment, com a mostra d'agraïment a tots els caçadors i caçadores del Delta per la seva inestimable implicació, compromís i esforç en benefici de la preservació de la biodiversitat d'aquest habitat tan únic i estimat.






Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar