Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · IMPORTANT

ACCIONS QUE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA ESTÀ DUENT A TERME EN RELACIÓ AL PUNT 8.3 DE L’ORDRE DE VEDES DE L’ANY 2022 I CONSIDERACIONS AL RESPECTE DE LA SEVA APLICACIÓ AL SETEMBREACCIONS QUE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA ESTÀ DUENT A TERME EN RELACIÓ AL PUNT 8.3 DE L’ORDRE DE VEDES DE L’ANY 2022 I CONSIDERACIONS AL RESPECTE DE LA SEVA APLICACIÓ AL SETEMBRE

ACCIONS QUE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA ESTÀ DUENT A TERME EN RELACIÓ AL PUNT 8.3 DE L’ORDRE DE VEDES DE L’ANY 2022 I CONSIDERACIONS AL RESPECTE DE LA SEVA APLICACIÓ AL SETEMBRE

26/07/2022
Entre altres accions, la Federació ha presentat un recurs judicial en contra del redactat del punt 8.3 de l'Ordre de Vedes, amb motiu de la seva impossibilitat d'aplicació.

  

1.- La Federació Catalana de Caça va presentar un recurs judicial en contra del redactat del punt 8.3 de l’ordre de vedes del Departament d’Acció Climàtica, amb motiu de la seva impossibilitat d’aplicació. El recurs encara no ha estat resolt.

 

8.3 La persona o entitat titular de l'aprofitament cinegètic o la persona en qui delegui, d'acord amb el pla tècnic de gestió cinegètica vigent, comunicarà amb la màxima previsió possible, i en tot cas abans del seu inici, al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant el tramitador o l'aplicació informàtica que aquest departament habiliti a tal efecte, les batudes de caça major previstes durant la temporada hàbil de caça, indicant la matrícula del terreny cinegètic, la data, l'horari previst, el municipi i les coordenades UTM del punt central de la batuda.

 

2.- Alhora, la Federació Catalana de Caça, va presentar també davant del jutjat una mesura cautelar sol·licitant que en cas de no resoldre’s el recurs judicial abans de l’inici de la veda de caça major, el punt 8.3 no fos d’aplicació i quedés suspès. La mesura cautelar tampoc ha estat resolta encara.

 

3.- La Federació no es nega a que les societats de caçadors hagin de comunicar les batudes de caça major; però: a) la forma de fer-ho segons el punt 8.3 és complexa, inexacta i ens carrega encara més de responsabilitats; b) no pot ser que només els caçadors/es haguem d’avisar i que tots els altres usuaris del medi natural no tinguin ni una sola mesura coercitiva.

 

4.- Recordem que la caça és una activitat autoritzada per l’administració, que està perfectament regulada i que els caçadors paguem per dur-la a terme i pel dret d’utilitzar els vedats (APCs).

 

5.- Les societats de caçadors gaudeixen del dret d’ús del medi natural mitjançant els permisos obtinguts per l’administració i a través del pagament als propietaris dels terrenys per utilitzar-los. Cap altre usuari disposa de permisos i no paguen per fer-ne ús, tot i tractar-se de propietats privades.

 

6.- Si els caçadors han d’avisar per exercir un dret que tenen, encara haurien d’avisar amb més temps i amb més documents aquells que no tenen cap autorització, malgrat això, no se’ls demana cap mesura d’avís previ, ni se’ls fa pagar com als caçadors.

 

7.- L’aplicació del punt 8.3 genera una incertesa jurídica en la pràctica de la caça major; per aquest motiu, la Federació ha demanat la mesura cautelar al jutjat i ha mantingut diverses reunions amb el Departament d’Acció Climàtica, per fer entendre que aquest punt ha de ser retirat i cal repensar-ho.

 

8.- El Departament estableix un formulari que caldrà omplir a través del portal “Tràmits-GenCat” amb una fórmula que no garanteix que la notificació estigui ben feta i que no empara l’extensió de les batudes ni el canvi de lloc de les mateixes.

 

9.- Des de la Federació Catalana de Caça s’han realitzat consultes a les asseguradores i donen a entendre que amb aquest sistema de localització i avís de la batuda, podem estar coberts davant d’un accident de trànsit, però podríem no estar coberts davant d’un accident amb un company caçador o amb els altres usuaris del medi.

 

10.- La Federació Catalana de Caça manté la línia oberta amb el Departament i també està en contacte amb advocats i asseguradores, amb la intenció de donar respostes, el més clares possibles, abans de l’inici de la veda al setembre. Us seguirem informant.

 

11.- La Federació Catalana de Caça, així com les societats de caçadors i els caçadors/es a títol individual, no podem assumir cap responsabilitat per motiu d’una disfunció involuntària, per una errada informàtica o per una interpretació incorrecta de les dades aportades, en la organització d’una batuda, degut a un criteri de l’Administració que s’aparta de la realitat del què és una batuda de caça major i per la improvisació en implementar una norma (el punt 8.3) que no està degudament justificada en quant a la seva urgència i sense la deguda prudència en la valoració de tots els seus aspectes.


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar