Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · IMPORTANT

LA POBLACIÓ DE GUATLLA A ESPANYA MANTÉ UN ESTAT DE CONSERVACIÓ FAVORABLE AMB 3,1 MILIONS D'EXEMPLARS



La població de guatlla a Espanya manté un estat de conservació favorable amb 3,1 milions d'exemplars

11/08/2022
El Projecte Coturnix presenta el seu informe anual del 2021, que revela un augment de la població hivernal al sud-oest d'Espanya del 26 % respecte al 2020

La població de guatlla de l'oest europeu que migra per Espanya manté un estat favorable de conservació, amb una estimació de 3,1 milions d'exemplars, segons les dades de l'informe 2021 del Projecte Coturnix, seguiment i gestió sostenible de la guatlla a Espanya.


Així, de l'informe es desprèn que la densitat a Espanya a finals de l'estiu del 2021 va ser similar a la de l'any anterior i, a més, l'estudi revela que la densitat hivernal va augmentar un 26 % al sud-oest d'Espanya respecte a les dades obtinguts durant l'any 2020, primer any del projecte.



Cal destacar que l'informe ha estat elaborat gràcies a la contribució de més de 5.000 caçadors de tot el país, que durant 2021 van lliurar més de 17.600 mostres biològiques de guatlla a aquest projecte de ciència ciutadana engegat per Mutuasport, amb la col·laboració de la Fundació Artemisan, la Reial Federació Espanyola de Caça, la Universitat de Lleida, i les federacions autonòmiques de caça.



A més, en el marc del projecte Coturnix s'han dut a terme també millores d'hàbitat, apostant per una agricultura d'alt valor natural i recuperant la maduració del rostoll, per fomentar així la biodiversitat i promoure la conservació de la guatlla i d'altres espècies de fauna silvestre.



Igualment, durant l'any 2021 es van anellar 257 guatlles entre la Meseta Nord i la Vall de l'Ebre, i es va recuperar la informació de 64 exemplars anellats, troballes de gran rellevància, ja que aporten dades molt valuoses per continuar avançant en el coneixement dels moviments migratoris de l'espècie.



Tot això, amb l'objectiu d'aconseguir una connexió més gran entre la caça de la guatlla i la ciència. Així, els caçadors, a través del seu compromís amb el projecte, estan aportant una informació imprescindible als científics del projecte per comprendre millor la realitat de l'espècie i prendre decisions que garanteixin la bona salut de la població a través de polítiques de gestió eficaces.



Amb el projecte Coturnix, Mutuasport busca tornar als caçadors la confiança posada en l'entitat, invertint en investigació i ciència ciutadana que està revolucionant la caça a Espanya i que posa els caçadors com a garants i protagonistes de la conservació de les espècies i la biodiversitat.



Les entitats del projecte agraeixen a caçadors i caçadores, dinamitzadors, federacions de caça i en general a tots els implicats en el projecte la gran participació demostrada durant aquests dos primers anys i animen a continuar participant durant aquesta propera temporada cinegètica 2022/2023. Els interessats a participar-hi poden contactar amb la seva federació autonòmica per obtenir tota la informació o mitjançant el correu coturnix@fundacionartemisan.com.

 


 

La población de codorniz en España mantiene un estado de conservación favorable con 3,1 millones de ejemplares

 

El Proyecto Coturnix presenta su informe anual del 2021, que revela un aumento de la población invernal en el suroeste de España del 26 % respecto a 2020

 

La población de codorniz del oeste europeo que migra por España mantiene un estado favorable de conservación, con una estimación de 3,1 millones de ejemplares, según los datos del informe 2021 del Proyecto Coturnix, seguimiento y gestión sostenible de la codorniz en España.

 

Así, del informe se desprende que la densidad en España a final del verano de 2021 fue similar a la del año anterior y, además, el estudio revela que la densidad invernal aumentó en un 26 % en el suroeste de España con respecto a los datos obtenidos durante el año 2020, primer año del proyecto.

 

Cabe destacar que el informe ha sido elaborado gracias a la contribución de más de 5.000 cazadores de todo el país, que entregaron durante 2021 más de 17.600 muestras biológicas de codorniz a este proyecto de ciencia ciudadana puesto en marcha por Mutuasport, con la colaboración de Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza, la Universidad de Lleida, y las federaciones autonómicas de caza.

 

Además, en el marco del proyecto Coturnix se han llevado a cabo también mejoras de hábitat, apostando por una agricultura de alto valor natural y recuperando la maduración del rastrojo, para fomentar así la biodiversidad y promover la conservación de la codorniz y de otras especies de fauna silvestre.

 

Igualmente, durante el año 2021 se anillaron 257 codornices entre la Meseta Norte y el Valle del Ebro, y se recuperó la información de 64 ejemplares anillados, hallazgos de gran relevancia, ya que aportan datos muy valiosos para seguir avanzando en el conocimiento de los movimientos migratorios de la especie.

 

Todo ello, con el objetivo de lograr una mayor conexión entre la caza de la codorniz y la ciencia. Así, los cazadores, a través de su compromiso con el proyecto, están aportando una información imprescindible a los científicos del proyecto para comprender mejor la realidad de la especie y tomar decisiones que garanticen la buena salud de la población a través de políticas de gestión eficaces.

 

Con el proyecto Coturnix, Mutuasport busca devolver a los cazadores la confianza puesta en la entidad, invirtiendo en investigación y ciencia ciudadana que está revolucionando la caza en España y que pone a los cazadores como garantes y protagonistas de la conservación de las especies y la biodiversidad.

 

Las entidades del proyecto agradecen a cazadores, dinamizadores, federaciones de caza y en general a todos los implicados en el proyecto la gran participación demostrada durante estos dos primeros años y animan a seguir participando durante esta próxima temporada cinegética 2022/2023. Los interesados en participar pueden contactar con su federación autonómica para obtener toda la información o mediante el correo coturnix@fundacionartemisan.com .



Informe Coturnix 2021





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar