Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · IMPORTANT

NOU FOCUS DE GRIP AVIÀRIA A VILA-SANA I LINYOLA AL PLA D'URGELLFederació Catalana de Caça 23/03/2023
A la zona de 10 km al voltant de la localització de les aus, s’han adoptat les mesures establertes a l’article 5.1 de l’ordre APA/2442/2006, com a mesura de prevenció de l’entrada del virus de la IAAP a les explotacions d’aus de corral de la zona.

Us informem que en data 16/03/2023 el Laboratori Nacional de Referència d’Algete ha confirmat el resultat positiu d’Influença aviària d’alta patogenicitat H5N1 en 2 gavines rialleres (Larus ridibundus) localitzades als municipis Vila-Sana i Linyola al Pla d’Urgell

 

Tot i que no és una mesura sanitària obligatòria en aquest cas, com a mesura de precaució per l’elevat nombre d’explotacions al voltant del focus i ésser la localització dels focus d’elevat risc d’introducció d’IAAP s’ha establert  una zona de control (3km) i una zona de seguiment (3-10 Km) al voltant de la localització de les aus salvatges positives.

 

A les explotacions avícoles incloses dins les Zones de Control i de Seguiment, s’han realitzat visites de control per tal de realitzar una inspecció clínica de les aus per a la detecció de signes compatibles amb la influença aviària i comprovar les mesures de bioseguretat implementades per reduir el risc de contagi per contacte amb aus silvestres.

 

Important: no existeix cap restricció de moviment a les explotacions ni del municipi afectat ni propers.

 

A la zona de 10 km al voltant de la localització de les aus, s’han adoptat les mesures establertes a l’article 5.1 de l’ordre APA/2442/2006, com a mesura de prevenció de l’entrada del virus de la IAAP a les explotacions d’aus de corral de la zona, com a mínim durant 30 dies des de la comunicació de la sospita.

 

Mesures de prevenció

 

  • Prohibició ús d'aus dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams de caça.
  • Prohibició de cria i manteniment d’ànecs i oques conjuntament amb altres espècies d'aus de corral.
  • Prohibició de la producció i manteniment d'aus de corral a l'aire lliure.
  • Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits on hi puguin accedir aus silvestres (excepte si estan tractats de manera que garanteixi la inactivació del virus de la IA).
  • Els dipòsits d'aigua situats a l'exterior necessaris per motius de benestar animal quedaran suficientment protegits contra les aus aquàtiques silvestres.
  • Prohibida la presència d'aus de corral o altres tipus d'aus captives en centres de concentració d'animals (definits a l'article 3.7 de la Llei 8/2003), incloent: certàmens ramaders, mostres i exhibicions d’aus o altres activitats culturals.

 

S’ha sol·licitat també la col·laboració del cos d’Agents Rurals per tal d’intensificar la vigilància passiva en aus salvatges a tot el territori de Catalunya i especialment al radi de 10 km al voltant d’on es van localitzar les aus, ja que podria haver-hi altres aus mortes les quals cal retirar el més aviar possible per tal d’evitar dispersió de la malaltia i per tal de detectar circulació del virus al territori. 


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar