OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · CAMPIONATS

EL LLEIDATÀ EDGAR BOSCH SEGON A LA XVI COPA DE ESPANYA DE RECORREGUTS DE CAÇA – GRAN PRIX FITASC

El lleidatà Edgar Bosch segon a la XVI Copa de Espanya de Recorreguts de Caça – Gran Prix FITASC

27/03/2023
Jesús Gracia i la gran campiona Beatriz Laparra es coronen campions absoluts d’aquesta competició disputada el passat cap de setmana a Antequera amb el concurs de 184 participants de les diferents comunitats autonòmiques i de la resta d'Europa.

El camp de tir de la “La Yedra Shooting Ground” de la localitat malaguenya d’Antequera va acollir el passat cap de setmana la celebració d’aquesta prova selectiva per als campionats internacionals. La competició va comptar amb una representació catalana, entre altres, el tirador Edgar Bosch, que va tenir una destacadíssima actuació obtenint la segona posició absoluta. El vigent campió de Catalunya de l'especialitat -trencant més d'una dècada de victòries d'Àngel Ballester- i campió d'Espanya per equips  va cedir la primera plaça d'aquesta disputadissima competició en perdre la ronda de desempat per la primera posició amb el tirador castellanomanxec Jesús Gracia.

La nostra més sincera enhorabona i felicitació per al tirador lleidatà per aquesta segona posició de la Copa d’Espanya de Recorreguts de Caça – Gran Prix FITASC.  El nostre reconeixement i ànims a la resta de la representació catalana en aquesta prova  amb una menció especial per a José Miguel Angel Roman (segon al Campionat de Catalunya 2022) per la seva vuitena posició absoluta al campionat.

En categoria femenina, la gran Beatriz Laparra va pujar al més alt del pòdium de la XVI Copa d'Espanya – Grand Prix FITASC de Recorreguts de Caça, demostrant, una vegada més, que és una de les millors tiradores del món.

La prova, organitzada per la Reial Federació Espanyola de Caça, la Federació Andalusa de Caça i el Consell Superior d’Esports, va comptar amb la participació de 184 tiradors. Juntament amb els resultats obtinguts al Campionat d'Espanya de RRCC 2022, el Grand Prix FITASC va ser la segona i última prova selectiva per a la composició de l'equip nacional que es desplaçarà a disputar el LVI Campionat d'Europa a Limassol (Xipre) el proper mes de maig.

RESULTATS DEFINITIUS XVI COPA D'ESPANYA GRAND PRIX RECORREGUTS DE CAÇA

En categoria Open, Jesús Gràcia (192+18) va liderar una disputadíssima prova en vèncer en el desempat al català Edgar Bosch (192+17), mentre que el castellanomanxec Fabian Romero va completar el pòdium en assolir 191 plats.

En la categoria de Dones,  Beatriz Laparra va revalidar el títol aconseguit l'any passat a Sos del Rey Catòlic (Saragossa) i segueix sumant campionats després d'aconseguir una puntuació de 183/200. La francesa Bernadette Giusti (165) i la madrilenya Nieves Golbano (163) van completar el pòdium.

En categoria Júnior, el castellanomanxec Fabián Romero va aconseguir 191 dels 200 blancs, cosa que li va servir per proclamar-se campió de la modalitat per sobre dels andalusos Francisco Rosa i Alejandro Romero, segon i tercer respectivament.

A Homes B, el júnior Francisco Rosa es va proclamar vencedor amb 184 plats, mentre que en categoria C feia el mateix el també andalús Manuel Parra (170).

En categoria Veterà, el basc Juan Gardeazabal es proclamava campió amb 172 plats, mentre que els valencians Julián Moreno (191) i Rafael Insa (145) superaven tots els seus rivals en categories Sènior i Màster, respectivament. En tir adaptat, Alfonso Girón es proclamava campió.

Una vegada més, la nostra enhorabona al conjunt de tiradors i tiradores participants en aquesta competició amb especial menció per als competidors catalans participants en aquesta XVI Copa d'Espanya – Grand Prix FITASC de Recorreguts de Caça. La competició va comptar amb el suport i el patrocini i de FITASC, Hart, Avis, Mutuasport, Cinegètica, L'Eura Shooting Ground, Beretta Fitasc Cups, Gamebore Fitasc World Ranking i Armeria LAPARRA.

El leridano Edgard Bosch, segundo clasificado en la XVI Copa de España de Recorridos de Caza – Gran Prix FITASC

Jesús Gracia y la campeonísima Beatriz Laparra se coronan campeones absolutos de esta competición disputada el pasado fin de semana en Antequer, que contó con el concurso de 184 participantes.

El campo de tiro de la Yedra Shooting Ground de la localidad malagueña de Antequera acogió el pasado fin de semana la celebración de esta prueba selectiva para los campeonatos internacionales. La competición contó con una representación catalana, entre otras, el tirador Edgar Bosch, que tuvo una destacadísima actuación obteniendo la segunda posición absoluta. El vigente campeón de Cataluña de la especialidad -rompiendo más de una década de victorias de Àngel Ballester- y campeón de España por equipos cedió la primera plaza de esta disputadisima competición al perder la ronda de desempate por la primera posición con el tirador castellano-manchego Jesús Gracia.

Nuestra más sincera enhorabuena y felicitación para el tirador leridano por esta segunda posición de la Copa de España de Recorridos de Caza - Gran Prix FITASC. Nuestro reconocimiento y ánimos al resto de la representación catalana en esta prueba con una mención especial para José Miguel Angel Roman (segundo en el Campeonato de Cataluña 2022) por su octava posición absoluta en el campeonato.

En categoría femenina, una vez más Beatriz Laparra subió a lo más alto del podio de la XVI Copa de España – Grand Prix FITASC de Recorridos de Caza, demostrando, una vez más que es una de las mejores tiradoras del mundo.

La prueba, organizada por la Real Federación Española de Caza, la Federación Andaluza de Caza y el Consejo Superior de Deportes, contó con la participación de 184 tiradores. Junto con los resultados obtenidos en el Campeonato de España de RRCC 2022, el Grand Prix FITASC fue la segunda y última prueba selectiva para la composición del equipo nacional que se desplazará a disputar el LVI Campeonato de Europa en Limassol (Chipre ) el próximo mes de mayo.

RESULTADOS DEFINITIVOS XVI COPA DE ESPAÑA GRAND PRIX RECORRIDOS DE CAZA

En categoría Open, Jesús Gracia (192+18) lideró una disputadísima prueba al vencer en el desempate al catalán Edgar Bosch (192+17), mientras que el castellanomanchego Fabian Romero completó el pódium al alcanzar 191 platos.

En Mujeres, Beatriz Laparra revalidó el titulo conseguido el año pasado en Sos del Rey Católico (Zaragoza) y sigue sumando campeonatos tras alcanzar una puntuación de 183/200. La francesa Bernadette Giusti (165) y la madrileña Nieves Golbano (163) completaron el pódium.

En categoría Junior, el castellanomanchego Fabián Romero alcanzó 191 de los 200 blancos, lo que le sirvió para proclamarse campeón de la modalidad por encima de los andaluces Francisco Rosa y Alejandro Romero, segundo y tercero respectivamente.

En Hombres B, el junior Francisco Rosa se proclamó vencedor con 184 platos, mientras que en categoría C hacía lo propio el también andaluz Manuel Parra (170).

En categoría Veterano, el vasco Juan Gardeazabal se proclamaba campeón con 172 platos, mientras que los valencianos Julián Moreno (191) y Rafael Insa (145) superaban a todos sus rivales en categorías Senior y Máster, respectivamente. En tiro adaptado, Alfonso Girón se proclamaba campeón.

Una vez más, nuestra enhorabuena al conjunto de tiradores y tiradoras participantes en esta competición con especial mención para los competidores catalanes participantes en esta XVI Copa de España - Grand Prix FITASC de Recorridos de Caza. La competición contó con el apoyo y el patrocinio y de FITASC, Hart, Avis, Mutuasport, Cinegética, Euro Shooting Ground, Beretta Fitasc Cups, Gamebore Fitasc World Ranking y Armería LAPARRA.