Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FCC DENÚNCIA DAVANT ELS MOSSOS D’ESQUADRA LES AMENACES, INSULTS I INTENTS D’AGRESSIÓ PATITS PER REPRESENTATS DE LA FCC A LA FIRA DEL CAÇADOR DE TÀRREGALa FCC denúncia davant els Mossos d’Esquadra les amenaces, insults i intents d’agressió patits per representats de la FCC a la Fira del Caçador de Tàrrega

La FCC denúncia davant els Mossos d’Esquadra les amenaces, insults i intents d’agressió patits per representats de la FCC a la Fira del Caçador de Tàrrega

25/09/2023
Un grup de participants a la protesta impulsada per l'Associació de Gossers de Catalunya va irrompre la carpa de la FCC pegant colpejant la carpa i el mobiliàri escridassant i amençant als responsables de l'espai, on també hi havia infants fent activitats

La Federació Catalana de Caça denúncia davant el cos de Mossos d’Esquadra l’assetjament, insults i intents d’agressió que van patir ahir diumenge els responsables de la carpa pedagògica de la FCC, instal·lada a la Fira del Caçador de Tàrrega, per part d’alguns participants en una protesta, impulsada per l’Associació de Gossers de Catalunya. Uns fets que,  fins i tot, van posar en risc la integritat física d’un nens que participaven a les activitats organitzades dins d’aquest espai.

 

En primera instància, manifestar que des de la FCC defensem a ultrança la llibertat d'expressió i la defensa, des del respecte i la legalitat, de qualsevol crítica que se’ns pugui dirigir. Dit això, volem manifestar el nostre pesar i indignació per la greu situació viscuda ahir diumenge en la Fira del Caçador de Tàrrega, on la FCC va instal·lar la seva galeria de tir virtual i la carpa pedagògica, arran d’una acció de protesta impulsada per l’Associació de Gossers de Catalunya, presidida per Sergi Rodríguez, present a la manifestació i durant els fets denunciats.

 

Durant aquest matí de fira, un nombrós grup de participants en la protesta, encapçalada per l’Associació de Gossers de Catalunya, es va adreçar a la carpa de la FCC.  És en aquest moment on es van ultrapassar totes les línies vermelles, quan un grup de participants en la manifestació va irrompre violentament a l’interior de la carpa, on es trobava un grup de nens i nenes fent activitats lúdiques, intentant tombar-la, colpejant els expositors i el material pedagògic; a més d’escridassar i amenaçar als responsables de la carpa, i als seus familiars; fins i tot amb algun intent d’agressió envers el nostre delegat de fires, que va aconseguir fer fora als assaltants (els nens i nenes van tenir que sortir a tota pressa acompanyats dels seus tutors davant el risc derivat d’aquest intolerable assalt). Tot seguit, va continuar la cridòria, insults i amenaces, ara des de l’exterior de la carpa, on es van viure moments de molta tensió.

 

Des de fa anys, la FCC dona suport a les fires de caça de Catalunya assumint el cost de l’assegurança de totes les fires de caça que es fan al nostre país i instal·lant una carpa divulgativa per apropar la realitat de l’activitat cinegètica al públic en general i sobretot als més petits. Fins ara, mai ens havien agredit en una fira; ni animalistes ni ecologistes ens havien faltat al respecte. Mai no podíem imaginar que seria gent del nostre propi col·lectiu els que exercint la violència ens voldrien intimidar.

 

Davant la gravetat dels fets, hem interposat denúncia davant el cos de Mossos d’Esquadra i posat els fets en coneixement del nostre servei jurídic per que actuï en conseqüència.  Entenem i respectem que pugui haver gent descontenta amb la normativa de gosseres, però no acceptarem ni les amenaces ni les coaccions com a mètode per aconseguir cap fi.

 

La Fira del Caçador de la Ciutat de Tàrrega ha sigut, des de sempre, un punt de trobada d’infinitat d’activitats sempre amb el fil conductor de l’activitat cinegètica. Malauradament, el protagonisme per aquesta edició ha sigut per la violència, els insults i la coacció  a conseqüència d’una protesta promoguda per una Associació de Gossers de Catalunya que si tenia poques formes, poc respecte a la veritat i poca estima a la caça aquest diumenge ho va acabar de perdre tot.

 


La FCC denuncia ante los Mossos d'Esquadra las amenazas, insultos e intentos de agresión sufridos por representantes de la FCC en la Feria del Cazador de Tàrrega

 

La Federación Catalana de Caza denuncia ante el cuerpo de Mossos de Esquadra el acoso, insultos e intentos de agresión sufridos ayer domingo por los responsables de la carpa pedagógica de la FCC, instalada en la Feria del Cazador de Tàrrega, por parte de algunos participantes en una protesta, impulsada por la Asociación de Gossers de Catalunya. Unos hechos que incluso pusieron en riesgo la integridad física de un niños y niñas que participaban en las actividades organizadas dentro de este espacio.

 

En primera instancia, manifestar que desde la FCC defendemos a ultranza la libertad de expresión y la defensa, desde el respeto y la legalidad, de cualquier crítica que se nos pueda dirigir. Dicho esto, queremos manifestar nuestro pesar e indignación por la grave situación vivida ayer domingo en la Feria del Cazador de Tárrega, donde la FCC instaló su galería de tiro virtual y la carpa pedagógica, a raíz de una acción de protesta impulsada por la Asociació de Gossers de Catalunya, presidida por Sergi Rodríguez, presente en la manifestación y durante los hechos denunciados.

 

Durante esta mañana de feria, un numeroso grupo de participantes en la protesta, encabezada por la Associació de Gossers de Catalunya, se dirigió a la carpa de la FCC. Es en ese momento donde se traspasaron todas las líneas rojas, cuando un grupo de participantes en la manifestación irrumpió violentamente en el interior de la carpa, donde se encontraba un grupo de niños y niñas realizando actividades lúdicas, intentando tumbarla, golpeando a los expositores y el material pedagógico; además de abuchear y amenazar a los responsables de la carpa, y a sus familiares; incluso con algún intento de agresión hacia nuestro delegado de ferias, que consiguió echar a los asaltantes (los niños y niñas tuvieron que salir a toda prisa acompañados de sus tutores ante el riesgo derivado de este intolerable asalto). Acto seguido, continuó el griterío, insultos y amenazas, ahora desde el exterior de la carpa, donde se vivieron momentos de mucha tensión.

 

Desde hace años, la FCC apoya las ferias de caza de Cataluña asumiendo el coste del seguro de todas las ferias de caza que se realizan en nuestro país e instalando una carpa divulgativa para acercar la realidad de la actividad cinegética al público en general y sobre todo a los más pequeños. Hasta ahora, nunca nos habían agredido en una feria; ni animalistas ni ecologistas nos habían faltado al respecto. Nunca podíamos imaginar que sería gente de nuestro propio colectivo quienes ejerciendo la violencia nos quisieran intimidar.

 

Ante la gravedad de los hechos, hemos interpuesto denuncia ante el cuerpo de Mossos d'Esquadra y puesto los hechos en conocimiento de nuestro servicio jurídico para que actúe en consecuencia. Entendemos y respetamos que pueda haber gente descontenta con la normativa de perreras, pero no aceptaremos ni las amenazas ni las coacciones como método para conseguir fin alguno.

 

La Feria del Cazador de la Ciudad de Tàrrega ha sido, desde siempre, un punto de encuentro de infinidad de actividades siempre con el hilo conductor de la actividad cinegética. Desgraciadamente, el protagonismo para esta edición ha sido para la violencia, los insultos y la coacción a consecuencia de una protesta promovida por una Associació de Gossser de Catalunya que si tenía pocas formas, poco respecto a la verdad y poca estima a la caza este domingo lo terminó de perder todo.


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar