Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · CAMPIONATS

EL 14È CAMPIONAT DE CATALUNYA DE FALCONERIA ES TANCA AMB UN GRAN ÈXIT ORGANITZATIU I GRANS ACCIONS DE CAÇAEl 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

El 14è Campionat de Catalunya de Falconeria es tanca amb un gran èxit organitzatiu i grans accions de caça

24/10/2023
Bellpuig (Lleida) va acollir aquesta cap de setmana una nova edició de l’Autonòmic de Falconeria que va coronar a Javier López (Altaneria), Alfonso López (Harris), Jordi Gil (Petites Aus) e Isam Darrazi (Astors) com a campions de la present edició.

La localitat de Bellpuig va acollir aquesta cap de setmana una nova edició de l’Autonòmic de Falconeria que va coronar a  Javier Lopez (Altaneria), Alfonso López (Harris), Jordi Gil (Petites Aus) e Isam Darrazi (Astors) com a campions de la present edició, en un campionat amb una gran presència d’aficionats i públic en general

 

Un any més, i ja van tres consecutius, cal catalogar d’excel·lent el treball i compromís de la Societat de Caçadors de Bellpuig Seana i l’Ajuntament de Bellpuig en l’organització d’aquest campionat impulsat per la Federació Catalana de Caça. El divendres, els diferents participants en la prova es van donar cita a la gran carpa instal·lada just a tocar del camp principal de vol d’aquest campionat, situada a l’anomenada zona del Secà del Bellpuig.

  

Una trobada de germanor, preludi de dues intenses jornades de competició, dutes a terme dissabte i diumenge. En aquesta ocasió, en comptes de fer, com en altres edicions, una jornada classificatòria i una altra destinada a la gran final; el campionat es va disputar a dos voltes i la puntuació de cada participant i la seva au va resultar del sumatori de la puntuació dels dos dies.

 

A les 08.00 del matí del dissabte va començar el campionat amb la prova de “altaneria” en una jornada marcada pel vent, que va dificultar les evolucions de les aus a concurs, especialment a la prova de “altaneria”, amb tot i això vam gaudir d’excel·lents “lances” i espectaculars picats, alguns d’ells vorejant els 350 quilòmetres per hora.

 

La jornada del dissabte, competitivament molt intensa i disputada es va tancar amb un dinar popular, seguit d’una visita guiada al Mausoleu Ramon Folch de Bellpuig, realitzada per l’alcalde de la localitat, el senyor Jordi Estiarte, que en tot moment va manifestar el compromís de l’ajuntament amb aquesta prova i la falconeria (des de l’ens municipal s’estan duent a terme diferents accions per promocionar i donar a conèixer la falconeria,  especialment entre  els infants). En acabar la visita, a la llotja de Bellpuig va tenir lloc una interessant xarrada col·loqui sobre falconeria, moderada per José Araujo, delegat de falconeria de la Federació Catalana de Caça i encarregat principal d’organitzar i coordinar aquest fantàstic campionat, que va comptar amb el concurs de més de 50 aus.

 

Amb tot per decidir, el diumenge a les 08.00 del matí va començar la competició, una vegada més amb altaneria al camp principal. En acabar, al camp B es va dur a terme la prova de harris, mentre que al principal van competir les petites aus, per acabar amb els astors. Una vegada més, en un fantàstic dia per a competir i sense el vent dificultant les accions de les aus, el van gaudir d’allò més amb el treball dels falconers i les seves aus, que es van oferir moments i accions de caça realment espectaculars. 

 

Finalment, després dels dos dies de competició la classificació a les seves primeres posicions va quedar com segueix

 

Pòdium 14è  Campionat de Catalunya de Falconeria

 

“Altaneria”

 

 • Javier López amb Odín
 • Javier López amb Venus
 • Xavier Guerrero amb White

 

Harris

 

 • Alfonso López amb Canastera
 • Raul Zarcos amb Bernadette
 • Alba López amb Saya

 

Petites Aus

 

 • Jordi Gil amb Nachito
 • Nano Álvarez amb Targarian
 • Jordi Gil amb Hanna

 

Astors

 

 • Isam Darrazi amb Sicario
 • Sònia Salmeron amb Ragnar
 • José  Luis Pastora amb 500 CV

 

Jutges

 

 • Jesús Maria Gómez
 • Alberto Tejero
 • Daniel Salas
 • Alex Ureña

 

En Altaneria hem de que destacar, una vegada més, la gran trajectòria i victòries de Javier López (subcampió d’Espanya en 2022, campió de la Copa Ibèrica, etc. ), que va fer doblet al pòdium amb Odin i Venus, com a primer i segon classificat. El delegat dels falconers de Ponent, Xavier Guerrero va quedar tercer en la prova. En acabar el lliurament de premis va comunicar als assistents la celebració d'una nova competició de falconeria la “Copa Lleida de Falconeria”; la  primera edició es durà a terme a Verdú.

 

En la competició de Harris cal destacar que el pòdium gairebé va ser una cosa de família, ja que a la victòria d’Alfonso López es va sumar la tercera posició de la seva filla Alba López, cosa que no és una anècdota, ja que, si alguna cosa podem veure en aquestes competicions és que la falconeria és una passió que es transmès entre la família.

  

En petites aus, tant Jordi Gil com Nano Alvarez continuen sent els grans dominadors d’aquesta prova i copant els primers llocs de la classificació.

 

La prova d’astors va posar el punt final a aquest magnífic campionat, seguit en tot moment per un gran nombre de persones, tan acompanyants dels falconers i falconeres com públic en general arribat de les poblacions properes, que van gaudir d’allò més de la competició. Per a l’anècdota queda, que mentre Isam Darrazi amb el seu astor Sicario es preparàvem per sortir a competir, l’au va “deixar un regalet” al cap del fill de Darrazi que estava a sota, un detall que alguns diuen va donar sort al gran falconer Isam, que va tancar la seva participació amb una excel·lent acció de Sicario caçant al vol la perdiu que li va tocar en sort.

 

Sens dubte, un campionat espectacular en tots els aspectes, tant els competitius com els organitzatius; fins i tot, enguany s’ha sumat a més de la gran carpa amb paradetes i servei de bar i exhibició d’aus; unes grades per seguir amb comoditat i una fantàstica visió la prova.

 

D’altra banda, un any més, tots els participants i acompanyants van poder seguir les evolucions, en temps real, de les aus en competició (gràfics i informació del vol: alçada, velocitat, etc.), mitjançant la descàrrega als seus dispositius mòbils d’una aplicació d'AYAMA, empresa especialitzada a proporcionar la tecnologia més avançada del mercat per al ràdio seguiment d’animals, aus, persones...), col·laborador tècnic del campionat. També es van  seguir les evolucions de les aus en una gran pantalla de televisió, adquirida per la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana, i que en finalitzar la prova es va sortejar entre els assistents; en aquesta ocasió, Salva Núñez, encarregat de retransmetre les evolucions dels competidors durant el campionat, va estar l’afortunat amb aquest televisor de 75 polsades. 

 

De manera prèvia a l’acte de lliurament dels reconeixements als primers classificats de les diferents modalitats, Sergi Sanchez, president de la Federació Catalana de Caça,  va manifestar l’agraïment de la Federació a la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana  pel seu ingent treball i compromís amb l’organització de la competició, un agraïment extensiu a l’Ajuntament de Bellpuig i al seu alcalde Jordi Estiarte, que ja va anunciar que per part de l’ens municipal tot està a favor de continuar amb la celebració d’aquest campionat a la localitat. José Araujo i Sergi Sánchez van fer lliurament d’unes plaques d’agraïment a l’Ajuntament, la SC de Bellpuig i a Jordi Roi, també pel seu compromís i treball en benefici de la falconeria 

 

La nostra més sincera enhorabona als campions i campiones al conjunt de participants per la seva esportivitat i compromís amb aquesta competició organitzada per la Federació Catalana de Caça, amb la inestimable col·laboració de la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana i l’Ajuntament de Bellpuig, gràcies als quals aquest campionat ha estat un èxit total. Gràcies, moltes gràcies pel vostre esforç, compromís i suport incondicional a aquesta competició, celebrada per tercer any consecutiu en Bellpuig. 

  

El nostre agraïment també per als jutges de la competició, com sempre impecables en el seu treball. Destacar, la presència d'Alex Ureña, que recentment ha obtingut la seva habilitació com a jutge per a proves de caràcter estatal.

 

Com sempre, una competició es pot realitzar gràcies a la suma de moltes persones, entitats i empreses, com Mutuasport, patrocinador oficial de les competicions organitzades per la Federació Catalana de Caça. El nostre reconeixement i gratitud també per al gran nombre de col·laboradors en aquesta competició:  Falconers de les Comarques de Barcelona, Associació de Cetreria El Abuelo, Associació de Falconers de Ponent, Cetreria el Valles, Cetreria del Siglo XXI, GRUPFA, Cuestil, Microsensory, Artesanía Miran Cetrería, Armería Garriga, Bon Mascota, Piuela i Lonjas Evaristo, Cetrería Web, CE Olimpo GPS, AS falconry 3d print, Pifarré, Cal Senzill, Esteve Roca, Escoi Frutas y Logística SL, Ayama i guatlles Villagrasa.

 


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar