Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA RFEC ES REUNEIX AMB EL MINISTRE D’AGRICULTURA PER AVANÇAR EN LA DEFENSA I PROMOCIÓ DE LA CAÇA SOSTENIBLELa RFEC es reuneix amb el ministre d’Agricultura per avançar en la defensa i promoció de la caça sostenible

La RFEC es reuneix amb el ministre d’Agricultura per avançar en la defensa i promoció de la caça sostenible

08/02/2024
En aquesta trobada duta a terme ahir dillus a la seu del MAPA, els representants federatius van defensar la importància de l’activitat cinegètica per al conjunt de l’Estat, entre altres aspectes d’interès per al col·lectiu caçador.

Sergi Sánchez, president de la FCC i vicepresident de l’espanyola, va acompanyar a Manuel Gallardo, president de la RFEC, i José Maria Mancheño, vicepresident en aquesta trobada, la primera de la present legislatura, que van valorar molt positivament especialment pel compromís d'establir una agenda de treball per desenvolupar tots els temes tractats en el decurs de la trobada. El president de la FCC va aprofitar també l'ocasió per manifestar el suport del col·lectiu caçador a les reivindicacions del sector agrícola i ramader del país.

 

Aprofitant l’inici de l’actual legislatura, els responsables federatius van posar en comú amb el ministre Luis Planas, titular del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, temes de màxima importància pel sector com la situació d'espècies com la tórtora, el tord i la guatlla;  reivindicant alhora els esforços duts a terme per part de les societats de caçadors de tota Espanya en  benefici de la seva conservació; així com, els diferents projectes de cens que la RFEC, en col·laboració amb les Federacions autonòmiques, està liderant per tenir una base sòlida sobre la qual prendre decisions en relació amb els aprofitaments cinegètics.

 

Així mateix, el president de la RFEC va traslladar al ministre la necessitat de desplegar totalment el document d'Estratègia Nacional Cinegètica, sobretot, pel que fa a la promoció de l’activitat cinegètica i els beneficis del consum de la carn caça. Manuel Gallardo, com la resta de representants del món cinegètic presents en la reunió –la primera en la present legislatura-, van valorar molt positivament la reunió, especialment el compromís per establir una agenda de treball per desenvolupar tots els temes tractats en la trobada.

 

A la reunió, celebrada a Madrid, hi van assistir a més del ministre i el president de la RFEC, el cap de gabinet del MAPA, Miguel Ruiz, el secretari general de Recursos Agraris i Seguretat Alimentària, Fernando Miranda, i la nova directora general de Produccions i Mercats Agraris, Ana Rodríguez, i per part de la RFEC els vicepresidents José María Mancheño i Sergio Sánchez.

 

Finalment, la RFEC i el Ministeri van acordar treballar en detall els temes tractats amb la directora general de “Producciones y Mercados Agrarios”, Ana Rodríguez, per establir ponts de diàleg i punts de treball conjunt.

  

Sergi Sánchez, president de la FCC, destaca el suport del món cinegètic a les reivindicacions dels agricultors i ramaders

En el decurs de la trobada, el president de la Federació Catalana de Caça va transmetre al senyor Luis Planas la solidaritat i compromís del món de la caça a Catalunya en relació amb les reivindicacions del sector agrícola del nostre país, que s’estan duent a terme aquests darrers dies.

 

La caça, una activitat essencial

El ministre Luis Planas, va destacar la importància de l’activitat cinegètica en la dinamització del món rural; destacant la necessitat de continuar amb l’objectiu marcat pel Govern d’Espanya, d’apostar per una activitat cinegètica, sostenible inclusiva i lligada amb el medi rural.

 

En la nota de premsa publicada per part del ministeri arran d’aquesta trobada, es destaca que l'activitat cinegètica manté més de 186.000 llocs de treball a escala nacional i genera més de 6.000 milions d'euros anuals entre activitats directes i indirectes, fet que suposa un 0,3% del PIB del total de l'economia i el 13% del PIB anual del sector primari.

 

D’altra banda, fan valdre que la tasca de la caça no només és necessària pels beneficis econòmics. La caça és la tercera categoria esportiva amb més federats a Espanya, i amb una extensió de 43,1 milions d'hectàrees declarades com a terreny cinètic, un 87 % del territori nacional, la caça també resulta fonamental per la seva gran rellevància social i ambiental . Per això, una gestió cinegètica sostenible implica desenvolupament rural, lluita contra la despoblació, conservació i millora de la biodiversitat, i mitigació i adaptació al canvi climàtic.

 

 

 


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar