Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

LA POLICIA LOCAL DE LES FRANQUESES COL·LABORARÀ AMB CAÇADORS EN LES BATUDES PER EVITAR ACCIDENTSLa Policia Local de les Franqueses col·laborarà amb caçadors en les batudes per evitar accidents

01/12/2015
La moció, aprovada al ple, demana a la Generalitat que coordini les batudes perquè siguin més efectives.

El Ple de l’Ajuntament de les Franqueses, celebrat el passat dijous, va aprovar una moció presentada pel grup municipal de CiU en relació a la problemàtica del senglar. Un dels punts que contempla la proposta és el de col·laborar amb la societat de caçadors per donar-los el suport de la Policia Local de les Franqueses, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, i, si cal, tallar algun camí en el moment en què es fan les batudes per evitar accidents.


En la moció també es demana a la Generalitat que hi hagi una coordinació a nivell comarcal quan es faci més d’una batuda perquè siguin més efectives, així com que es revisin les assegurances agràries a través d’Agroseguro perquè cobreixin els danys que aquests animals causen a les collites dels pagesos.


La proposta, aprovada amb els vots dels grups de CiU, PSC i ERC, també inclou revisar els vorals dels camins i carreteres i impulsar les seva neteja per afavorir la visibilitat dels senglars, així com promoure la retirada de canyes a les lleres de les rieres.


Rosa M. Pruna, regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, va destacar que la coordinació entre caçadors i policia a les comarques gironines havia donat bons fruits i s’havien caçat molts més animals que abans. “És per això que en volem copiar el model”, va dir.


ILFC va demanar de deixar el punt sobre la taula per poder afegir més temes a la moció, com ara l’elaboració d’un pla tècnic de gestió cinegètica, buscar solucions a la problemàtica de la caça menor al municipi o com s’han de cobrir les despeses que tenen els caçadors quan fan batudes extres.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar