Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN SENGLAR CAUSA DANYS A L’ESCOLA AGUSTÍ BARBERÀUn senglar causa danys a l’escola Agustí Barberà

03/12/2015

Ensurt a l’escola Agustí Barberà d’Amposta. Un porc senglar va irrompre a les instal·lacions del centre dimarts a la tarda, fora de les hores lectives, i va provocar diversos danys abans de ser abatut.    

 

Es creu que l’animal procedia de la zona del canal de la dreta, on de vegades cauen senglars (aigües amunt de la ciutat) i l’únic punt per on poden sortir és en aquesta zona del nucli urbà, passat el pont de pedra, segons detalla al Diari el cap de la Policia Local d’Amposta, Xavier Saragossa. El senglar va sortir disparat des del canal cap a aquesta zona educativa, va trencar la tanca de l’escola i va entrar al pati. Posteriorment va trencar també un vidre i va entrar dins del col·legi, on en aquell moment hi havia un grup d’alumnes fent activitats extraescolars.    

 

La Policia Local va treure els alumnes del centre i van assegurar la zona, mentre l’animal quedava confinat en un pati interior. Per arribar-hi va trencar novament uns vidres, alhora que en va malmetre un tercer de seguretat.    

 

Els agents van activar el protocol existent en aquests casos i van avisar membres experts de la Societat de Caçadors local, que van abatre l’animal. Segons detalla Saragossa, es va actuar així per seguretat, ja que l’animal es mostrava molt nerviós i podia fer mal a les persones i causar més danys.    

 

Quart incident de l’any  

 

Segons detalla el cap de la Policia Local, aquesta és la quarta ocasió d’aquest 2015 en què hi ha incidències amb porcs senglars a la capital del Montsià. Hi va haver un cas molt similar al d’ahir el passat mes de novembre, amb un senglar que va sortir del canal i va anar cap a la zona de l’avinguda de Sant Jaume. En una altra ocasió hi va haver un accident de trànsit a la carretera C-12 (Eix de l’Ebre), amb l’atropellament de l’animal. Al mes de febrer, un altre senglar va aparèixer a la zona de la biblioteca, en aquest cas a tocar del riu Ebre.    

 

M. M.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar