Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LLIÇÀ D’AMUNT DEMANA ALS CAÇADORS QUE RESPECTIN L’ACORD DE NO CAÇAR A L’AIGUAMOLL DE CAN DUNYÓ



Lliçà d’Amunt demana als caçadors que respectin l’acord de no caçar a l’aiguamoll de Can Dunyó

14/12/2015
L’Ajuntament havia pactat que no es dispararia als animals de la bassa ni a l’entorn més proper

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt demanarà a la Societat de Caçadors del municipi que es respecti el compromís que van adquirir de no disparar a animals que estiguin a l’aiguamoll de Can Dunyó i de no caçar a l’entorn més proper de la bassa. En els darrers mesos, l’Ajuntament ha rebut queixes de diverses persones que denuncien la presència de persones caçant i disparant a animals de l’interior de la bassa. Fins i tot, segons Josep Maria Larroya, un veí de Parets aficionat als animals i a la fotografia que fa observacions diàries a Can Dunyó, uns caçadors van disparar a un bernat pescaire i el van matar. Els problemes es donen principalment els dijous i els diumenges. Van començar a l’agost amb l’inici de la mitja veda i han seguit a partir del setembre quan s’obre el període per caçar senglars.

 


L’Ajuntament ha posat aquestes queixes en coneixement dels Agents Rurals, que han augmentat la vigilància a la zona els dies de cacera. “Sabem que, de vegades, no es respecten les normes de caça i els acords presos entre l’Ajuntament i la Societat de caçadors i hem de mirar que no passi i, si passa, trobar els responsables”, indiquen fonts municipals.

 

L’espai de l’aiguamoll de Can Dunyó, que abans eren camps de conreu, ja formava part de l’àrea privada de caça de la Societat de Caçadors L’Esquirol Petit, que té un centenar de socis, tots veïns de Lliçà d’Amunt. Per tant, la caça hi està permesa sempre que s’abatin espècies cinegètiques i es respecti el pla de gestió del vedat.


Fa més de dos anys, quan es va crear l’aiguamoll, que recull l’aigua de la pluja dels carrers del nou sector industrial de Can Montcau, els caçadors i l’Ajuntament van pactar que els membres de la colla no dispararien en direcció a la bassa ni a l’entorn més immediat. Va ser a partir d’aquest pacte quan l’Ajuntament va senyalitzar que la caça està prohibida a l’aiguamoll. Fonts municipals, destaquen la bona predisposició de la Societat de Caçadors perquè no es caci a Can Dunyó i les facilitats per arribar a un acord. Amb tot, admeten que ara potser caldrà concretar més els límits de l’entorn immediat de la bassa, on hi ha el compromís de no caçar.

 

Ferran Polo

 

Medi Natural va recomanar no prohibir la caça al poble

Per evitar que es caci a Can Dunyó, caldria que l’Ajuntament demanés a la Generalitat que declarés tot el terme municipal zona de seguretat. Això impediria caçar qualsevol animal a qualsevol part del municipi. Segons fonts municipals, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va recomanar que no es fes perquè la prohibició de tota activitat cinegètica podria incrementar problemes derivats de la superpoblació de conills o senglars, que ja es donen al municipi. El Grup Ornitològic del Tenes demana una solució. “Per nosaltres seria bo que o s’hi pogués caçar”, diu Lluís Gascon, que considera que és “una incoherència que hi hagi cartells on es digui que no es pot caçar i que la gent vegi que hi ha caçadors per allà”. També alerten que l’espai de Can Dunyó és cada cop més freqüentat per persones que hi van amb bicicleta, a córrer o a passejar en família.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar