Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UNIÓ DE PAGESOS RECLAMA UNA NOVA LLEI DE CAÇA PER EVITAR MÉS ATACS DE LA FAUNA SALVATGEUnió de Pagesos reclama una nova llei de caça per evitar més atacs de la fauna salvatge

09/02/2016

El proper 28 de febrer hi ha convocades unes noves eleccions sindicals al camp, a les quals es presentaran Unió de Pagesos, JARC-COAG i Asaja. El sindicat ha presentat aquest dimarts la seva candidatura, que compta amb la penedesenca Maria Rovira, com a responsable d’Urbanisme. Entre els problemes que afronten a nivell local, destaquen els robatoris al camp i els atacs de la fauna salvatge com els estornells negres, els porcs senglars o els conills, que malmeten les collites i fan malbé vehicles. Per aquest motiu, Esteve demana que “es renovi la llei de caça, que data del 1970, per tal que posin facilitats a l’hora d’autoritzar batudes. Sinó, que es facin càrrec dels costos pels desastres que ocasionen”.


El sindicat també ha fet fa incís en la importància de la mobilitat per la C-15 i demanen que quedi fixat de forma regular el període d’època de sega i verema per tal que puguin transitar-hi els tractors. A més, reclamen que les vies de servei s’habilitin per al pas dels tractors, ja que “actualment és molt difícil i ens alenteix el trajecte”, comentava Josep Esteve, membre d’Unió de Pagesos.


Una altra de les preocupacions del sindicat és el relleu generacional, ja que cada vegada són més els pagesos que es jubilen i pocs joves decideixen apostar pel camp com a sortida professional. En aquest aspecte, Unió de Pagesos creu necessari que s’estableixi un pla nacional de relleu generacional amb un subprograma per a joves incorporat al Programa de Desenvolupament Rural (PDR), que inclogui diverses mesures. Entre elles, que s’anul·li la sobrevaloració il·legal de les construccions agràries al cadastre i aplicar un IVA reduït al gasoil o una exempció fiscal per a l’autoconsum d’energia elèctrica.


Aquestes eleccions agràries seran les primeres que es convocaran després de la derogació de les cambres agràries provincials que incloïa la llei de representativitat de les organitzacions professionals agràries, aprovada el 17 de desembre del 2014 al Parlament de Catalunya.


Unió de Pagesos és la principal força sindical al camp català, ja que a les darreres eleccions va obtenir el 58,49% de representació a Catalunya, i esperen mantenir aquesta hegemonia durant els propers anys. Els últims cinc anys, el sindicat afirma que s’ha “manifestat al carrer nombroses vegades davant les situacions d’abusos i competències deslleials que tenen lloc en la cadena alimentària; ha presentat desenes de denúncies davant les autoritats de la competència, a més de reivindicar i aconseguir que es destinin els recursos necessaris per a la millora de les explotacions, la incorporació de joves i la reactivació de les zones desafavorides i de muntanya”. Unió de Pagesos reclama, també, “uns preus i una renda dignes per a la pagesia professional; defensa una regulació legal de llotges i mercats en origen que faci transparent i no manipulable la formació dels preus percebuts per la pagesia, i l’establiment de mecanismes objectius que permetin detectar ràpidament i declarar situacions de pertorbació de mercat”.


Pel que fa a les comarques de l’Àrea Metropolitana, Unió de Pagesos defensa l’espai agrari com una oportunitat en el desenvolupament metropolità, i pel seu reconeixement com a espai estratègic per garantir el subministrament d’aliments a les poblacions locals. El sindicat també reclama una carta europea per a l’agricultura periurbana i que l’especificitat d’aquesta es reconegui en el PDR de Catalunya, a més d’una regulació urbanística i mediambiental que permeti la viabilitat de les explotacions.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar