Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EXIGEIXEN VETAR CICLISTES DE BOSCOS DE L’ALT URGELL MENTRE HI HAGI CACERESExigeixen vetar ciclistes de boscos de l’Alt Urgell mentre hi hagi caceres

11/02/2016
Caçadors de Ribera d’Urgellet denuncien l’obertura sense permisos de senders en vedats per a descensos en BTT. Un nou conflicte que se suma al de Rosselló

La societat de caçadors de Ribera d’Urgellet reclama vetar el pas de bicicletes de muntanya (BTT) en vedats als boscos d’Arfa i el Pla de Sant Tirs. Són terrenys propietat de particulars on, segons els caçadors, els ciclistes han habilitat una dotzena de senders en els últims mesos per practicar-hi descensos. Denuncien que aquests camins envaeixen terrenys de veïns als quals no han sol·licitat permís i creuen que els descensos són incompatibles amb les batudes de senglars, que duraran fins a final de febrer.


“No ens oposem al fet que utilitzin les pistes forestals senyalitzades, però sí al fet que ignorin els senyals que instal·lem quan fem batudes”, expliquen membres de l’entitat, que apunten que els ciclistes “envaeixen finques privades” i “posen en perill les seues vides”. Per això, reclamen tancar els senders oberts de forma il·legal. “Nosaltres combatem la plaga de senglars mentre ells destrossen els boscos”, afegeixen.


Els caçadors fan batudes de senglars els dijous, dissabtes i diumenges. Abans de començar-les, instal·len senyals advertint de la seua presència. “Alguns ciclistes les tiren a terra”, lamenten, i puntualitzen que “gairebé sempre són de fora de la comarca”. Arfa acull al maig una competició de BTT que aplega uns 200 ciclistes d’Espanya, Andorra i França. Per la seua part, l’ajuntament va apuntar que “hem de trobar la fórmula perquè les dos activitats convisquin”. Ara per ara, han instal·lat cartells per recordar que, durant la temporada de caça, “cal respectar els senyals de batudes i moderar la velocitat”. Per la seua part, el club ciclista Tupedala de l’Alt Urgell va apel·lar a la necessitat de “respectar l’activitat dels caçadors”. Aquest conflicte se suma al que va aflorar la setmana passada a Rosselló, arran de l’aparició al vedat del municipi de cables amb pues estesos en camins freqüentats per ciclistes. La societat de caça es va comprometre a vigilar amb regularitat aquests senders, en terrenys municipals, mentre que el consistori va avançar que una nova ordenança vetarà el pas de bicis mentre hi hagi caceres. Dimarts va emetre un pregó avisant que les batudes per abatre conills seguiran fins a l’abril, després d’acabar la temporada de caça menor diumenge.


C. SANS

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar