Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ROSSELLÓ I TORREFARRERA REGULARAN L’ÚS DEL BOSC PER CICLISTES I CAÇADORSRosselló i Torrefarrera regularan l’ús del bosc per ciclistes i caçadors

12/02/2016

Els ajuntaments de Rosselló i Torrefarrera han decidit coordinar-se per regular l’ús dels boscos municipals per part de ciclistes i caçadors. Dimecres vinent han convocat una reunió conjunta amb els clubs i els vedats a l’Ajuntament de Torrefarrera. Els alcaldes donen per fet que caldrà elaborar ordenances que estableixin qui i quan té prioritat per moure’s per la zona. Una opció podria ser restringir la circulació dels ciclistes pel bosc municipal durant els dies de caça. L’objectiu, afirmen, és acabar amb el conlicte entre els dos col·lecius i evitar “mals majors” després de l’aparició de trampes en camins de Rosselló per obstaculitzar el pas d’aficionats a la bicicleta.

 

L’úlim episodi que va fer encendre totes les alarmes va tenir lloc el 29 de gener, quan un grup de ciclistes va trobar enmig d’un sender de la serra de Rosselló un filferro amb punxes lligat d’un arbre a un altre i situat a un metre de terra. Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació després de rebre la denúncia.

 

Però el conlicte no és nou. La preocupació del col·lectiu d’aficionats a la bicicleta per les trampes fa temps que dura, ja que asseguren que s’han trobat troncs i rocs obstaculitzant el pas en reiterades ocasions.

 

La serra en qüesió és un vedat de caça i la relació entre caçadors i ciclistes s’ha anat enrarint. Fins i tot el consistori de Rosselló va decidir intervenir per frenar el conlicte i va estipular que els dijous, els diumenges i els festius la serra podria ser uilitzada principalment pels caçadors i que els ciclistes mirarien de no anar-hi per no entorpir la cacera. Això no obstant, segons l’Ajuntament, com que la serra és molta prop de Lleida, hi ha gent de fora del municipi que també hi va i no tothom és coneixedor d’aquesta regulació.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar