Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS ALCALDES RECLAMEN RESPECTE ENTRE CAÇADORS I CICLISTESEls alcaldes reclamen respecte entre caçadors i ciclistes

18/02/2016
Acord per compartir l’ús dels comunals després de diverses polèmiques. Rosselló i Torrefarrera prioritzen la seguretat

Les societats de caça de Rosselló i Torrefarrera i les associacions de ciclistes de les dos poblacions van acordar ahir que durant la temporada de caça menor els aficionats a la bicicleta de muntanya (BTT) i corredors respectin els dies de vedat i la caça, de forma que van arribar a un consens per evitar coincidir i fer compatible les seues pràctiques esportives als boscos comunals. Un acord que també preveu augmentar els cartells informatius sobre els vedats que en aquest cas permet la caça els dijous, diumenges i festius. Així ho van explicar ahir durant una reunió entre representants dels caçadors, ciclistes i els alcaldes de Rosselló, Josep Abad, i el de Torrefarrera, Jordi Latorre, en què van apuntar que s’incrementaran els cartells i es donarà més informació “apel·lant també al sentit comú” per poder compartir aquest espai. “Existeix un consens absolut, no volem tenir accidents ni lamentar danys.”    

 

“Els dies de vedat són per als caçadors durant la temporada i la resta de dies per als ciclistes o corredors”, va comentar Josep Mena, president de l’entitat de caçadors Sant Pere de Rosselló.    

 

En aquesta mateixa línia es van manifestar els alcaldes, que van actuar com a mediadors i que van apel·lar a “la seguretat” per damunt de tot. “Per això augmentarem el nombre de plafons informatius i demanarem sentit comú.”    

 

Aquestes mesures s’aplicaran durant els dos propers mesos a l’espera que no es tornin a repetir conflictes com el que va aflorar a començaments de mes a Rosselló arran de l’aparició al vedat del municipi de cables amb pues estesos en camins freqüentats per ciclistes. No obstant, els dos alcaldes no van descartar la creació d’ordenances municipals o mesures legislatives per regular el pas de bicis mentre hi hagi caceres, com la que es porta a terme ara de conills.

 

E. FARNELL

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar