Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ALERTA CONTRA ENVERINADORS DESPRÉS D’ACABAR EL TEMPS DE CAÇA MENORAlerta contra enverinadors després d’acabar el temps de caça menor

21/02/2016

La caça menor va acabar el 7 de febrer però, malgrat que nombrosos vedats prolonguen les caceres de conills fins al 17 d’abril, els agents rurals estan en alerta. La retirada dels caçadors i els seus gossos implica l’inici del que es coneix com a temporada de verins: l’aparició ocasional d’esquers de carn enverinada que maten animals de forma indiscriminada i que poden arribar a suposar un perill per a les persones.    

 

Fonts del cos van indicar que aquesta pràctica (freqüent dècades enrere per eliminar depredadors en zones de caça i avui totalment prohibida) ha anat en declivi als vedats, mentre que n’han augmentat els casos en àrees properes a urbanitzacions, amb animals domèstics com a objectiu dels enverinadors. Els agents, que han aconseguit una dotzena de condemnes per aquest delicte, s’han dotat de gossos ensinistrats per detectar els esquers.    

 

Agents Rurals detecten i decomissen trampes il·legals a les Garrigues  

 

Els Agents Rurals van detectar i van decomissar durant una inspecció de caça diverses trampes il·legals per a la captura en una cabana de les Garrigues. Ja que les trampes no estaven en ús, el propietari haurà d’afrontar una sanció administrativa. Els agents van aixecar acta sobre les trampes trobades i les van decomissar. Es tracta principalment de llaços metàl·lics per matar depredadors de llebres i perdius. Fonts del cos van assenyalar que seria delicte penal si s’haguessin trobat les trampes en ús. Fa dos anys, els agents van sorprendre in fraganti una persona manipulant trampes il·legals en una àrea privada de caça de Granyena de les Garrigues.    

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar