Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

PONÈNCIA. EL SENGLAR AL VALLÈS ORIENTAL. EVOLUCIÓ I CONFLICTES



Ponència. El senglar al Vallès Oriental. Evolució i conflictes

Ponència. El senglar al Vallès Oriental. Evolució i conflictes

26/04/2016
A càrrec de Carme Rosell (Doctora en biologia per la Univcersitat de Barcelona) i Berta Pericas (Enginyera forestal per la Universitat de Lleida)

Us informem que el Centre d’estudis de Granollers (associació cultural) té prevista una ponència pel que fa la presència del senglar al Vallès Oriental titulada:


“El senglar al Vallès Oriental. Evolució i conflictes”


Està programada per al proper 26 de maig, a les 20.00h, a la sala d’actes del Museu de Ciències Naturals (La Tela). Carrer de Palaudàries 102, de Granollers.


La ponència s’impartirà a càrrec de la senyora Carme Rosell (Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona) i Berta Pericas (Enginyera forestal per la Universitat de Lleida)


Es tracta d’un acte obert a tothom i especialment dirigit al col·lectiu dels caçadors.


El senglar (sus scrofa) és un ungulat de la família del suids típic dels ecosistemes forestals tancats del Vallès Oriental. Si bé a mitjans del segle XX va esdevenir una espècie molt rara en els nostres paisatges, al començament del segle XXI ha esdevingut una espècie ubiqua, capaç de viure o endinsar-se en les zones poblades pels humans com ara urbanitzacions, polígons industrials i, fins i tot, rodalies de ciutats.


La ponència presenta quina ha estat l’evolució de les densitats i de captures d’aquest animal a la nostra comarca i les possibles causes d’aquesta situació, en uns moments en què la capacitat reproductora i demogràfica de l’espècie sembla no haver tocat sostre. També analitza els conflictes amb els humans i les activitats que han aparegut simultàniament (riscos d’accident de transit, danys a l’agricultura, etc.) i valora la producció potencial de carn, que ha estat proposada com una alternativa per a facilitar-ne el control. La ponència, doncs, avalua la situació actual amb les dades a la mà i quin pot ser el futur en comparació amb el que està succeint en altres països.


Carme Rosell, nascuda al Montseny, és doctora en biologia per la Universitat de Barcelona i una experta reconeguda internacionalment en la gestió de l’espècie, a la qual ha dedicat gran part de la seva activitat cientificotècnica. Des de l’empresa Minuartia, que ella mateixa va crear, treballa també en molts temes relacionats amb la conservació de la biodiversitat, la connectivitat ecològica i la mitigació de conflictes relacionats amb la fauna. També participa en diversos projectes europeus sobre prevenció dels accidents causats per animals en carreteres.


Berta Pericas, també nascuda al Montseny, és enginyera forestal per la Universitat de Lleida. Molt propera familiarment a l’activitat de la caça i la gastronomia vallesana, va realitzar el 2015 el seu projecte final de carrera sobre les captures d’espècies de caça major a Catalunya, especialment de senglar, sobre la disponibilitat potencial de carn de caça i sobre les limitacions potencials de la logística que hi està relacionada.


En aquest acte es presentarà el número 20 de la revista Ponències del Centre d’Estudis de Granollers. Els socis assistents podran recollir-ne el seu exemplar.



Ponència "El senglar al Vallès Oriental. Evolució i conflictes"


Mapa Localització



Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar