Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AUGMENTA L´ACTIVITAT A L´ESCORXADOR DE RIBES DE FRESER PEL QUE FA A LA CARN DE CAÇAAugmenta l´activitat a l´escorxador de Ribes de Freser pel que fa a la carn de caça

28/04/2016

L’escorxador municipal de Ribes de Freser va tancar a principis d’any pels carnissers però no pels caçadors. Continuen portant els animals a una sala específica de l’equipament perquè una empresa especialitzada la comercialitzi la seva carn. A més, s’ha detectat que no només hi ha activitat dels caçadors de la Vall de Ribes sinó també d’arreu de la comarca i de la Cerdanya. El sector ha demanat més inversió per l’augment de la demanda però l’ajuntament de Ribes de Freser ho ha dit ben clar: no té diners per fer-hi front. El consistori aposta per la continuïtat d’aquesta activitat però sempre i quan l’empresa assumeixi els costos d’actualitzar l’estat de les instal·lacions per complir amb els requeriments que exigeix Salut. A més, des de l’ajuntament es demanaria el pagament d’un lloguer tal i com es fa amb els altres equipaments del poble.

 

L'alcalde, Marc Prat, ha afirmat que "l'ajuntament no té diners per poder rehabilitar un escorxador perquè una empresa privada pugui escorxar la carn del senglar de la Vall de Ribes, de tota la comarca i de la Cerdanya, comercialitzar-la, obtenir-ne un benefici i que, per tant, el retorn pel poble, sigui 0, perquè tenim moltes altres prioritats. Sota aquesta premissa que assumint les inversions i els costos que se'n deriven doncs és obvi que l'ajuntament donarà continuítat a aquest escorxador."

 

Tot i que l’ajuntament és la propietària de l’immoble, també recorda que la competència última en el control d’aquests equipaments és de la Generalitat de Catalunya. Malgrat això, el consistori està obert a parlar de tot perquè és una problemàtica del territori.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar