Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ANELLAT EL PRIMER POLL D’ÀLIGA CUABARRADA DE LA TEMPORADA AL PARC NATURAL DE CAP DE CREUSAnellat el primer poll d’àliga cuabarrada de la temporada al Parc Natural de Cap de Creus

Poll de l’àliga cuabarrada anellat al Parc Natural del Cap de Creus

30/04/2016
És un mascle de 35 dies i 1,4 quilos en bones condicions físiques

L’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (UB), amb la participació del Grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals, ha anellat el primer poll d’àliga cuabarrada (Aquila fasciata) de la temporada a Catalunya, al Parc Natural de Cap de Creus. Es tracta d’un mascle de 35 dies d’edat i 1,4 quilos de pes en bones condicions físiques, tot i que presentava alguns indicis a les plomes d’haver patit períodes de menys aliment.


L’àliga cuabarrada és una espècie protegida i amenaçada que té una setantena de parelles criant a Catalunya, de les quals set es troben a les comarques de Girona i tres al Parc Natural de Cap de Creus. És un ocell rapinyaire que s’alimenta sobretot de gavians, conills i perdius. Per això també se’l coneix com a àliga perdiguera. Acostuma a criar en zones de penya-segat de les serralades litorals i prelitorals, i pot tirar endavant entre un i dos polls.


Des de fa uns anys, les societats de caçadors i el Parc Natural de Cap de Creus porten a terme mesures de forma coordinada per fer compatible l’aprofitament cinegètic i la conservació d’aquesta i altres espècies clau en l’ecosistema, com són el conill i la perdiu. Per exemple, es fomenten les seves poblacions amb la gestió de l’hàbitat o facilitant aliment i aigua en el període estival.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar