Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MENOR

FARAN BATUDES A L’ESTANY D’IVARS PER CONTROLAR LA PLAGA DE CONILLSFaran batudes a l’Estany d’Ivars per controlar la plaga de conills

05/05/2016
Agents Rurals i caçadors actuaran conjuntament en l’espai natural

Representants dels Agents Rurals, associacions de caçadors, pagesos, i el Departament d’Agricultura es van reunir aquest dimarts per debatre la situació de la creixent població de conills que hi ha actualment a la plana de Lleida i en especial a l’Estany d’Ivars i Vila-sana on la plaga prolifera lliurement al ser un espai protegit. La problemàtica ha causat danys importants en els correus de fruiters i de cereals. En la reunió es va plantejar reprendre les batudes de caça dels agents rurals i caçadors, una mesura que ja es portava a terme a la resta de la comarca des de fa alguns mesos, després que el Departament d’Agricultura decretés l’emergència cinegèica, i que no ha estat eficient en la reducció de la població dels animals. Els pagesos demanen a les administracions i als ajuntaments que agilitzin els permisos per a fer un control efectiu de la població de conills i es busquin mètodes per a la disminució del nombre d’exemplars.    

 

Un dels principals focus d’aquesta superpoblació de conills es troba a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, on els pagesos ja van denunciar aquest fet i es van demanar mesures a l’administració. En el parc natural ha sigut un dels indrets en què més s’ha concentrat la població, donades les caracterísiques ambientals i de protecció. Tot i així, en altres poblacions com Sidamon, Fondarella o Tàrrega també s’ha hagut de prendre mesures. Aquest animal solia fer una regulació natural amb les epidèmies de mixomatosi i la malaltia hemorràgica vírica RHD, però des de fa uns anys, per circumstàncies que es desconeixen, aquestes malalties no els afecten, amb la qual cosa, en una zona alimentant agrícola, disposen de l’entorn idoni per a la seva proliferació.    

 

Segons Toni Costa, director del Consorci de l’Estany, el parc ha sigut un hàbitat perfecte pels conills. Pel que fa al dany als conreus, Costa va explicar que a l’estiu és quan menys danys causen a les explotacions, donat que disposen de suicient massa vegetal. Pel que fa als arbres fruiters, els conills no s’alimenin de l’escorça sinó que la uilitzen per rosegar.    

 

JOSEP A. PÉREZ

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar