Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

XERRADA INFORMATIVA A VALLIRANA SOBRE LA PRESÈNCIA DE PORCS SENGLARS EN ZONES URBANESXerrada informativa a Vallirana sobre la presència de porcs senglars en zones urbanes

06/05/2016

Davant la problemàtica que genera la presència del senglar en les zones urbanes de Vallirana, l’Ajuntament ha iniciat diferents accions, una de les quals va ser la xerrada informativa, oberta a la ciutadania, que es va celebrar a la sala de plens, alhora s’han editat uns fulletons informatius que es repartiran per tota la població, amb consells i perills de la presència del senglar.


L’acte va estar conduït pel regidor de Seguretat i Medi Ambient, Innovació i Projectes, Òscar Suñé, i va tenir com a ponents, Xavier Piñero, tècnic municipal de Medi Ambient; Josep M. López, cap de la Secció de Biodiversitat i Activitats cinegètiques del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, i Gregorio Mentaberre, del Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS) de la Facultat de veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona.


En la xerrada es va exposar la situació actual de la problemàtica a Vallirana i es va valorar quines són les causes i, molt especialment, els perills que comporta per a les persones la presència del senglar en zones urbanes. Així, els accidents de trànsit, el perill d’atac a les persones, els danys a les instal·lacions i serveis i els danys agrícoles, són alguns dels perills i afectacions. També es va exposar el marc legal i les diferents opcions i alternatives que es poden prendre, entre les quals els experts ponents van establir com a més viable la captura, el sacrifici i la incineració dels senglars que accedeixen a zones urbanes.


Altres propostes com el retorn dels animals al medi natural o els allotjaments tancats no estan autoritzats. Algunes de les conclusions per evitar la proliferació dels senglars en zones urbanes van ser reduir les fonts d’aliments per als senglars, promoure’n la caça selectiva, l’esterilització en poblacions reduïdes i posar en valor la carn de senglar i la seva comercialització.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar