Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN CAÇADOR D’ALCANAR GUANYA EL CONCURS EUROPEU DE RECLAM BUCAL



Un caçador d’Alcanar guanya el Concurs Europeu de Reclam Bucal

Enrique Marzça durant el concurs. Foto cedida

11/05/2016
Certamen celebrat a la Provença, França

El reclam és una espècie de xiulet de llauna amb el qual es pot reproduir el cant dels ocells. Els caçadors l’han fet servir per atreure espècies cinegètiques com el tord i poder capturar-les, en la pràctica de diferents modalitats de caça tradicionals als països de la franja mediterrània, com ara la barraca.  

 

Aquesta modalitat està prohibida, perquè l’administració la considera no selectiva (per l’ús del vesc, on queden enganxats els ocells), però alguns caçadors continuen practicant el reclam bucal com a afició.  

 

És el cas d’Enrique Marzá d’Alcanar, que recentment ha estat el guanyador del XIX Concurs Europeu de Reclam Bucal en la modalitat de túrdids, celebrat a la població d’Aubagne, a la Provença francesa. Marzá formava part de l’equip espanyol, juntament amb caçadors de l’Alcora, Benigànim i Vila-real, de l’Associació valenciana de paranyers Apaval. S’enfrontaven a caçadors francesos i italians, de territoris on es manté la pràctica de modalitats de caça tradicionals amb l’ús de reclam. Marzá va quedar primer classificat en la modalitat del tord-ala roig i la merla, i segon en la de tord comú, alçant-se com el participant amb més punts. La delegació de l’Estat també va quedar en primera posició absoluta per punts en totes les categories a concurs.    

 

Marzá explica que aquesta habilitat d’imitar el cant dels tords s’adquireix passant temps i escoltant els ocells a la natura, i lamenta que la caça en barraca estigui prohibida, perquè la considera una modalitat tradicional i molt arrelada al territori. «És una llàstima perquè amb la desaparició d’aquestes pràctiques també ens estem carregant part del patrimoni rural, com és el cas de les construccions de les barraques», afirma.    

 

M.M.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar