Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAÇADORS I EXPERTS DEBATEN A SOLSONA SOBRE ELS CONTINGUTS DE LA FUTURA LLEI DE CAÇACaçadors i experts debaten a Solsona sobre els continguts de la futura llei de caça

01/06/2016
Els danys que provoca l’excessiva població de senglars i la manera de pal·liar-los va ser el tema central d’una de les ponències de la jornada

Una vuitantena d´assistents van participar ahir a la jornada que va acollir el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i van poder debatre, en grups de treball, sobre els diferents aspectes que hauria d´incloure la futura llei de caça que es vol impulsar per substituir la legislació vigent, que és la llei de caça de l´estat espanyol redactada als anys setanta.

 

La jornada es va iniciar amb una ponència a càrrec de Carme Rosell, doctora en Biologia i responsable de Minuartia, que va exposar la situació actual i l´escenari de futur dels danys produïts pel senglar. Rosell va explicar que la densitat de població de senglar és molt important i que a més va a l´alça perquè la seva capacitat de reproducció va en augment. La biòloga va posar de manifest que els factors que ho afavoreixen són diversos i que molts tenen la participació humana, com l´abandonament dels boscos, que va permetre que aquests animals s´hi instal·lessin lliurement, o el fet que quan s´acosten a zones urbanes alguns veïns els alimentin.

 

Per fer front a la invasió, Rosell va proposar diverses mesures, com instal·lar tancats elèctrics als camps de conreu o posar cadenats als contenidors en zones urbanes per evitar proporcionar aliments als animals. També va argumentar que cal capturar immediatament els porcs vietnamites, una espècie invasora, i controlar la fertilitat dels senglars a través de vacunes.

 

D´altra banda va apostar per l´augment de les captures per part de les colles, i en aquest punt alguns caçadors dels grups de debat no hi estaven d´acord. L´argument dels caçadors és que ells practiquen la caça com a esport o afició i que no volen que es converteixi en una tasca obligatòria, i per això proposaven que aquesta feina de neteja la pogués fer algun tipus de caçador professional.

 

En el debat van aparèixer altres aspectes que, segons els participants, caldria regular en la futura llei, com la comercialització de la carn procedent de la caça. Això permetria revalorar aquest producte i alhora solucionaria el problema d´excés de matèria que tenen les societats. La necessitat de la formació dels caçadors i de la societat civil, sobretot pel que fa als infants, perquè vegin la utilitat de l´activitat i evitar així la criminalització del sector, va ser un altre dels temes que es van tractar.

 

El subdirector general de Caça i Pesca de la Generalitat va cloure la jornada i va instar els assistents a continuar i enriquir el debat en properes reunions.    

 

ESTHER ESPLUGA

SOLSONA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar