Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MENOR

PLANTEGEN PORTAR CAÇADORS FORANS A ALPICAT DAVANT DELS DANYS PER CONILLSPlantegen portar caçadors forans a Alpicat davant dels danys per conills

11/06/2016
Agricultura ho proposa per primera vegada després de rebre queixes d’agricultors

La Generalitat estudia obrir les més de 400 hectàrees del vedat d’Alpicat a caçadors designats per la Federació catalana de caça o per la mateixa administració, després de rebre queixes d’agricultors per danys a cultius que atribueixen als conills. És la primera vegada que es té constància a Lleida d’aquesta mesura excepcional, que té com a finalitat frenar plagues en aquells llocs on amb les batudes de caçadors locals no n’hi ha prou per controlar-les. Alpicat, Torrefarrera i Rosselló han estat declarats zona d’emergència cinegètica per la ràpida proliferació d’aquesta espècie, així com l’entorn de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, al Pla d’Urgell. El president de la Societat de Caçadors d’Alpicat, Sebastià Roure, va corroborar que una proposta de resolució del departament d’Agricultura demana autoritzar caçadors aliens a l’entitat a abatre conills al vedat de la localitat. Tanmateix, es va mostrar contrari a aquesta mesura: va afirmar que els danys per aquesta espècie han descendit respecte als primers mesos de l’any i va defensar la tasca de la societat a l’hora de combatre la plaga. “Tenim 75 caçadors per a una superfície de 400 hectàrees, som molts”, va argumentar, i va denunciar traves d’alguns propietaris de terrenys i veïns a l’hora de desenvolupar les batudes (vegeu el desglossament).    

 

Al llarg d’aquesta setmana, agents rurals han recorregut la zona per determinar l’abast dels desperfectes ocasionats per aquests animals i emetre un informe per al departament d’Agricultura. L’ajuntament, per la seua part, estima que els danys que la plaga ha provocat a l’agricultura local des de principis d’any ja ascendeixen a més de 300.000 euros.    

 

“Les queixes vénen dels mateixos que ens impedeixen caçar-ne”

 

Roure va afirmar que “els mateixos que ens exigeixen que cacem més conills són els que després ens posen traves per fer-ho”. Es referia a alguns agricultors amb finques incloses al vedat i veïns d’urbanitzacions del municipi, que “truquen als Mossos cada vegada que senten un tret”. El president de la Societat de Caçadors va reclamar una reunió amb representants de tots dos col·lectius i de l’ajuntament per buscar un acord i va considerar que portar altres caçadors no resoldrà el problema.    

 

R.R.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar