Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UNA ÓSSA I DOS CADELLS AL SOBIRÀUna óssa i dos cadells al Sobirà

08/07/2016
Un guarda de la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars localitza els tres exemplars a uns 200 metres de distància

Sorpresa i de les grosses la que es va endur un guarda de la Reserva de Caça de l’Alt Pallars el 28 de juny passat. L’home va topar amb una óssa i els seus dos cadells mentre elaborava un cens d’isard en aquesta zona del nord del Pallars Sobirà. El guarda es va trobar de cara amb les dues cries, a uns 200 metres de distància. Lluny d’espantar-se i segons el seu propi testimoni, l’óssa el va veure, i va ser llavors quan es va estirar immediatament al terra per agafar la càmera de vídeo i provar de gravar-los. “En aquell moment, la mare va canviar la trajectòria, va saltar cap avall i es va amagar darrere les roques, seguida pels dos cadells”, explica. Va ser llavors, mentre baixaven muntanya avall, quan va poder enregistrar-los en un vídeo que ha estat publicat a les xarxes socials a través de l’agrupació d’observació de l’ós, Piros Explorer.

 

El guarda de la Reserva de Caça destaca la “sort” que va tenir de creuar-se amb els tres óssos bruns, una espècie que considera que s’està adaptant “ràpidament i bé” al Pirineu i que, a més, ho fa en indrets on ja es trobava còmoda antigament. “Estem constatant que habiten indrets que històricament han estat regentats per óssos”, assegura. El guarda pallarès també ha volgut destacar: “L’óssa no va tenir l’instint d’atacar-me, sinó tot el contrari.”

 

L’óssa localitzada al Pallars Sobirà podria ser la mateixa que es va veure a principi de juny a Naut Aran mitjançant l’equip de seguiment de l’ós bru de Depana, en col·laboració i sota la supervisió del Conselh Generau d’Aran. Com en aquesta ocasió, l’óssa també anava acompanyada de dos cadells.    

 

J. Ubach / Pallars Digitalwww.facebook.com/PirosExplorer/videos/vb.141072176059494/597047467128627/?type=2&theater
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar