Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CINC ESPAIS TANCATS PER A LA PASTURA, AL MASSÍS DEL MONTGRÍCinc espais tancats per a la pastura, al massís del Montgrí

24/10/2013
Adjudiquen la gestió de la fusta i la cacera en les 2.395 hectàrees municipals. Dos pastors en disposaran de 994

L’adjudicació de l’explotació de la fusta, la pastura i la cacera ja és un fet, de tal manera que la gestió del massís del Montgrí en aquests tres àmbits ja està assignada. Ha guanyat el concurs de la gestió de la fusta l’empresa Marc Figueras, de l’Escala, concessió que mantindrà per vuit anys a raó de 5.000 euros anuals. L’estella generada en l’extracció de biomassa servirà per alimentar la central que aquest curs han posat en marxa al col·legi Guillem de Montgrí.
Quant a les pastures, les concessions han recaigut en dos pastors: José Antonio Amezcua, que disposarà de 235 hectàrees,i de Jordi Muxach, que podrà portar les seves ovelles a pasturar en les 204 hectàrees que li han adjudicat. Els pastors disposaran d’espais oberts i de zones tancades (154 hectàrees) per portar-hi els seus caps. Recentment s’han acabat els treballs de tancament en les parcelles destinades a pastures, concretant-se en cinc àmbits: Mala Terra, Roc Ferran, Mas Sec, Mas Sec Oest i Còrrecs de Mar. Aquests treballs han servit també per habilitar un pas canadenc, que impedeix alhora l’entrada i sortida d’animals i facilita el pas de vehicles, i dos abeuradors.
L’aprofitament cinegètic s’ha adjudicat, pel termini de nou anys, en l’àmbit de l’àrea local de cacera, que engloba la muntanya pública municipal, la muntanya pública de la Generalitat (dunes) i unes quantes parcel·les privades (superfície total 3.383,20 ha, situades tant a dintre com a fora del parc natural). La concessió s’ha formalitzat amb la Societat de Caçadors del Montgrí per 6.766,5 euros anuals.

Pastura encerclada
El tipus de pastura encerclada que es vol incentivar, afavorirà la reducció de la massa arbustiva i la recuperació de les pastures mateixes. En aquests tancats que s’han construït es vol afavorir una pastura més intensiva, alhora que s’hi produeix una aportació major de fems que ha de facilitar l’obertura de l’estrat arbustiu. Aquests tancats estan repartits de tal manera que facilitin la prevenció d’incendis amb la creació de boscos adevesats, oberts i amb menor combustible en forma de matoll. A més, es considera que aquests tancats contribueixen al manteniment dels hàbitats prioritaris que ajuden a conservar poblacions de conill i perdiu. Alhora la millora de població d’aquests dos tipus d’animals hauria de facilitar la conservació de l’àliga cuabarrada, que nia al massís.

Nou marc, amb drets i obligacions
La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, ha afirmat diverses vegades la prioritat que suposava la formalització de les concessions, un procés que s’acaba de cloure. “A banda de garantir –assegura Bartomeus– uns recursos i el desenvolupament de les actuacions, disposarem d’un marc regulat on es fixaran drets i obligacions per a totes les parts participants.”

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar