Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL PSC PROPOSA UN ESCORXADOR A LA GARROTXA PER ESPECEJAR SENGLARSEl PSC proposa un escorxador a la Garrotxa per especejar senglars

24/10/2013
Unió de Pagesos reclama un equipament públic per als petits ramaders de la comarca

Els pagesos de la Garrotxa reclamen tornar a disposar d’un escorxador públic. Segons va explicar a Ràdio Olot Lluís Sunyer (representant d’Unió de Pagesos) els ramaders de la comarca han de portar els animals a escorxadors privats o fora de la comarca. Segons ell, aquest fet fa menys rendible la comercialització de la carn dels petits productors. «Ara -va considerar-, que la societat valora el producte de proximitat ens adonem que el mecanisme que havíem tingut fa molts anys l’hem perdut».

Va precisar que l’actual escorxador de la Garrotxa, en una època, havia destinat part de la cadena a l’ús dels petits ramaders. Sunyer va explicar: «Pel que fos l’escorxador de la Garrotxa va deixar de fer aquest servei -va afegir -, i el polític que havia de procurar per ell no ho va fer». Va concloure: «És un buit que nosaltres no tenim i que d’altres comarques tenen».


Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal a Olot per CiU) va declarar que no tenia constància que la manca d’un escorxador públic per als petits ramaders fos tan necessària. Va recordar que, a més de l’escorxador de la Garrotxa, hi ha un escorxador per cavalls i vedells a la Vall d’en Bas i que n’hi ha un d’ecològic a Tortellà.
Fer un estudi per la viabilitat d’un escorxador comarcal liderat per l’Administració és el que proposa Josep Guix (portaveu del PSC al Consell Comarcal). Guix va indicar que l’ideal seria un escorxador similar al de Ribes de Freser. En aquest equipament es pot especejar la caça major. Així, segons ell, es podria aprofitar la carn dels milers de senglars que són abatuts a la comarca. Va recordar que l’atenció als petits ramaders i carnissers és una qüestió que reclama des de fa anys.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar