Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA ONC SOL·LICITA A MEDI AMBIENT UN NOU IMPULS A L ‘ESTRATÈGIA NACIONAL CINEGÈTICALa ONC sol·licita a Medi Ambient un nou impuls a l ‘Estratègia Nacional Cinegètica

02/08/2016
La FCC conjuntament amb la ONC van presentar la seva queixa davant Medi Ambient per la no concessió de permisos de captura a Catalunya.

(Madrid, 2 d’agost)

 

La Oficina Nacional de la Caza, la Conservación y el Desarrollo Rural (ONC) ha presentat a la Secretaria d'Estat de Medi Ambient les línies mestres d'un projecte cinegètic sostenible per al seu desenvolupament en els propers anys a Espanya a través de la Estratègia Nacional Cinegètica, alhora que ha demanat un impuls urgent a aquest projecte en aquesta nova legislatura.

 

Així ho ha traslladat la delegació de la ONC al secretari d'Estat de Medi Ambient, Pau Saavedra, en una reunió en la qual també van estar presents el subdirector general de Silvicultura i Montes, José Manuel Jaquotot, i el subdirector de Medi Natural, Miquel Aymerich.

 

En aquesta trobada la ONC ha plantejat la necessitat que s'avanci en el disseny de l'Estratègia Nacional, harmonitzant les ordres de vedes en funció de la situació geogràfica de cada comunitat autònoma; una concordança, a través de directrius generals, de les diferents lleis de caça, i d'altres normes, que afecten diverses comunitats (com el transport de rehalas); i que s'estengui la llicència única. La ONC s'ha compromès a elevar un document a la Secretaria amb els elements que, segons la seva opinió, han d'estar continguts en aquesta estratègia, la qual cosa ha estat molt ben acollida pels representants públics.

 

Així mateix, la ONC ha sol·licitat formalment ser subjecte actiu en aquesta elaboració com a organisme representatiu directament interessat i afectat.

 

Un altre dels assumptes a tractar ha estat la Llei de Parcs Nacionals i la prohibició en aquests espais de la caça esportiva tot i que posteriorment s'ha introduït la possibilitat d'utilitzar la caça com a eina gestió de sobre poblacions en aquests parcs.

 

Pel que fa a l’activitat ocellaire, el Ministeri ha avançat que -atenent a les exigències legals- respecte a l'expedient vertical recentment obert per la Comissió Europea contra Espanya, es compromet a defensar l'activitat, ja que fixa població en els municipis més necessitats i és dinamitzadora del Medi Rural.

 

Sobre la queixa de la ONC, acompanyada de la Federació Catalana de Caça, pel que fa a la "no-concessió" dels permisos de captura a Catalunya, el Ministeri ha afirmat que es tracta d'una competència autonòmica una vegada que les directrius tècniques simplement estableixen les quotes màximes.

 

L'últim assumpte plantejat ha estat la proposta de la ONC d'ajudar en les tasques d'informació sobre anellament, sol·licitant als caçadors recollir i enviar directament a EURORING les anelles de les aus abatudes o capturades pels caçadors o ocellaires amb la mediació de la ONC. Des Medi Ambient s'ha animat a aquesta entitat a sol·licitar el seu reconeixement com a entitat avaladora d'Anellament Científic. En aquesta línia, el Ministeri s'ha mostrat favorable que els integrants del col·lectiu ocellaire puguin reconvertir-se en "capturadors" i "anelladors" contribuint a la ciència ressò ciutadana amb un potencial sense parangó del que es podrien aprofitar administració i universitats.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar