Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PRESENTEN UN NOU PUNT DE RECOLLIDA DE CARN DE CAÇA A SOLSONAPresenten un nou punt de recollida de carn de caça a Solsona

D’esquerra a dreta; Eduard Melero, Director de la revista Cinegeticat, Paco Layús, Gerent de Pirenaica de Carnes de Caza y Gestión i Jesús Marqués explicant la seva experiència a Rialp. Foto: Cinegeticat

07/09/2016
Solsona acull una jornada sobre la comercialització de la carn de caça

A Catalunya cada cop es cacen més cérvols, cabirols i per descomptat més senglars. Aquest fet té una part positiva i una part negativa. Referent a la primera, els caçadors avui poden gaudir de caceres més mogudes i atractives perquè l’elevada densitat d’animals fa estar atent a cada minut de cacera i les caceres normalment fan un bon nombre d’animals abatuts. Fa 25 anys, quan els caçadors trobaven un rastre de senglar, el seguien durant tota la jornada de caça per tal d’intentar abatre’l; això moltes vegades suposava travessar muntanyes i, en el millor dels casos, podien arribar a disparar. Així, quan es caçava un senglar es feia una gran festa i tothom hi participava activament mentre l’escorxaven i el repartien. Pel que fa a la part negativa, avui dia, aquesta sobrepoblació ocasiona greus danys a l’agricultura, suposa un perill més a les carreteres (l’any passat els accidents de trànsit amb animals salvatges van superar els 2.300 casos), afecta ecològicament la rica biodiversitat, pot suposar un problema sanitari greu, … i, a més, esdevé un cost econòmic considerable pel mateix col·lectiu caçador.

En aquest context sorgeix l’actual tema de debat: què fem amb els animals caçats? Estem parlant de milers de tones de carn que el caçador no pot absorbir i que necessiten tenir un procediment just, ètic i clar. En aquest sentit, entren en joc les empreses de comercialització de carn de caça, les quals, al mateix temps, poden ajudar econòmicament a les societats a pal·liar una part de les despeses que tenen durant la temporada.

El passat 3 de setembre a Solsona es va realitzar una jornada informativa sobre la comercialització de la carn de caça i es va presentar un nou punt de recollida ubicat al mateix municipi solsoní perquè les colles de la zona puguin aportar els excedents de carn. El Gerent de l’empresa Pirenaica de Carnes de Caza y Gestión, Paco Layús, va explicar el procediment per tal de poder donar una sortida legal a la carn de caça i va enfocar l’exposició en dos temes clau: el sanitari i el legal/fiscal.

D’altra banda, Jesús Marqués va explicar la seva experiència al punt de recollida de Rialp, on assessora i acompanya a les societats de la zona des de fa un any, perquè puguin portar-hi la carn de manera legal.

Així doncs, els més de 50 caçadors provinents de les comarques del Solsonès, Bages, Berguedà i Anoia van poder informar-se d’un tema que fa anys que inquieta al col·lectiu i van poder conèixer de primera mà la previsió de funcionament d’aquest nou punt de recollida a Solsona, que iniciarà el servei a partir d’aquesta nova temporada.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar