Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

POSEM DE MODA LA CARN DE SENGLARPosem de moda la carn de senglar

22/09/2016
Carta al director

És un fet objectiu que la població de senglars a Catalunya s'ha multiplicat de forma exponencial degut a l'absència dels seus  depredadors naturals en el nostre territori. També és un fet incontestable que aquesta sobrepoblació causa milionaris estralls en cultius, especialment en la vinya, i representa alhora un important perill per a la seguretat vial.

 

Crec doncs, que cal moure fitxa, i la fórmula més sostenible per tal de reequilibrar l'ecosistema alterat per aquesta devastadora espècie, seria òbviament que nosaltres mateixos ens convertíssim en els seus depredadors, dit d'una altra manera, que es posi de moda menjar carn de senglar.

 

Fora bo institucionalitzar la setmana del senglar, on els restaurants del país amb els seus guardonats xefs al capdavant,  oferissin aquest plat als seus comensals, alhora que en els programes televisius sobre gastronomia expliquessin receptes. Potser inclús, els viticultors, per l'interès obvi en què aquesta carn ecològica es popularitzi, podrien subvencionar la iniciativa,  oferint els seus vins i caves a preu assequible per aquells que decideixin optar per aquest plat.

 

Martí Gassiot

Barcelona

Comentaris

Max Canals Buxens diu: 26/09/2016    
La idea es bona, a Europa ja está estés el consum de carn de senglar. Pero el que per que es pugui posar en marxa la iniciativa avans i desde ara mateix, a nivell com mínim , comarcal, fa falta que els caçadors al mateix dia que es fa la cacera, podem saber a on anar a deixar els senglars. Deixo anar la idea: Com avans he dit, com mínim a nivell comarcal hi podría haber una nau amb camara frigorífica, algú amb autorització per escorxar i manipular las peces de caça, veterinari per las analítiques i fer las guies corresponents. Per alguns llocs ja está funcionant algo pel estil (Asiccaza). Las colles fa anys que estem esperant que es prengui aquesta iniciativa, pero a nivell individual es impossible. Las federacíons amb reunions de representants dels caçadors, administració i futurs distribuidors sons els que crec que podrían posar fil a la agulla. Un detall a tindre en compte, amb la quantitat de senglars que es cacen organitzant-ho be, economicament, segur que fora rentable .


Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar