Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS VEÏNS RECLAMEN REDUIR LA POBLACIÓ DE SENGLARS A L’HORTA, QUE ARRIBEN FINS A LES CASESEls veïns reclamen reduir la població de senglars a l’Horta, que arriben fins a les cases

Un agricultor de Grenyana mostra els danys que ocasionen els senglars en el panís.

Els animals trenquen i tiren les plantes per agafar les panotxes. E. H.

25/09/2016
En els últims anys se n’ha disparat la presència en partides properes al riu, com Grenyana, Copa d’Or, Butsènit i Rufea. Els Agents Rurals n’han abatut 60 en el que va d’any, més que en tot el 2015

La comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAV) demanarà a la Paeria que intercedeixi davant de l’àrea de Medi Rural de la Generalitat perquè es duguin a terme batudes de caça per reduir la població de senglars, ja que cada vegada són més, arriben fins a les cases i causen danys en cultius com el panís. “A Grenyana, Copa d’Or, Rufea i Butsènit, les partides que donen al riu, n’hi ha molts i arriben fins a la porta de casa, fet que no és agradable. Surten a la nit i encara que en van matant alguns no és suficient perquè crien molt”, va explicar Salvador Solsona, president de la comissió.

 

Població en augment

 

“Cada vegada són més, la població va en augment. La prohibició de la caça a l’Horta, encara que va bé per a altres coses, ha pogut perjudicar”, va afegir Solsona. En ocasions, expliquen els veïns, els senglars arriben fins i tot fins a partides més llunyanes com la Caparrella i Torres de Sanui, encara que la majoria de refugis els tenen en zones properes al riu com la Mitjana i els Aiguamolls de Rufea. Els Agents Rurals són conscients dels problemes que porta la sobrepoblació d’aquests animals a l’Horta, però adverteixen que no poden fer-se batudes de caça per seguretat. “Fem vigilàncies i esperes, però és molt complicat caçar-los fins que no s’hagi collit perquè s’amaguen als camps de panís. En els últims dies n’hem matat sis o set”, va explicar Llorenç Ricou, cap del cos a Lleida. En el que va d’any n’han abatut 60 al terme municipal de Lleida, més ja que els 59 registrats en tot el 2015. “Als fruiters no els fan mal, però destrossen els camps de panís, no tant pel que mengen com pel que espatllen”, va afegir. També n’han atrapat algun mitjançant gàbies, però resulta difícil. La clau per evitar la proliferació seria actuar netejant les zones, com la Mitjana, que serveixen de refugi i viver per a aquests animals.  

 

´Ens entren cada dia quan es fa de nit”

 

Xavier Mercadé és un agricultor de Grenyana que en els últims temps pateix la presència constant de senglars, que li danyen les plantacions de panís. “Cada dia entren quan es fa de nit. És una plaga que fa molt mal. Avisem els forestals perquè vinguin a matar-los”, assenyala.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar