Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PROHIBIDA LA CAÇA LLIURE A TOTES LES PARTIDES DE L’HORTA ARRAN DE LES QUEIXES DELS VEÏNSProhibida la caça lliure a totes les partides de l’Horta arran de les queixes dels veïns

29/10/2013
Llum verda del consell territorial de cacera, que determina una “zona de seguretat” i que només es permetrà als vedats || La Generalitat ratificarà ben aviat la decisió i la Paeria hi instal·larà senyalització

Després de les reiterades reclamacions dels veïns, l’Horta ja es pot considerar territori lliure de caça. Així, no es podrà disparar en cap de les partides, a excepció dels vedats establerts per a aquest finalitat, és clar. El consell territorial de cacera va aprovar ahir la creació d’una “zona de seguretat” de manera que a l’Horta no es podrà “caçar disparant”, fora dels vedats, segons va indicar el regidor de l’Horta, Josep Barberà, que va assistir a la reunió.
“No tenia sentit que es pogués disparar en zones poblades i amb cultius”, va subratllar. Aquest consell és presidit pels serveis territorials d’Agricultura, mentre que la delegació provincial de caça ocupa la vicepresidència i també en formen part representants de Justícia i Interior, organitzacions professionals agràries i associacions en defensa de la naturalesa, entre d’altres.
Barberà va detallar que només falta la ratificació formal de la prohibició per part de la Generalitat, que va dir que serà ben aviat, i la col·locació de la senyalització pertinent de les zones protegides, que anirà a càrrec de la Paeria. Va recordar que des de l’ajuntament van reclamar a la Generalitat la prohibició de la caça lliure a l’Horta després de constatar les queixes de veïns d’algunes partides, com les de Vinatesa i Les Canals, que van denunciar que els caçadors no respectaven les distàncies de seguretat i disparaven molt a prop de les cases i els cultius. Segons la normativa, no haurien de disparar a menys de cent metres dels habitatges ni per sobre d’aquests. Així mateix, Barberà va remarcar que sí que es podrà continuar caçant a la desena de vedats i zones d’aprofitament cinegètic que hi ha a l’Horta.
El president de la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns, Salvador Solsona, va mostrar la seua satisfacció per la prohibició general de la caça lliure en aquesta zona, per evitar problemes de seguretat amb els veïns, com els que ja hi ha hagut en múltiples ocasions en anys anteriors.
En aquest sentit, veïns directament afectats van explicar que en la temporada de caça tot just estrenada encara no han registrat gaires incidències. “El primer dia sí que va vindre més gent”, va destacar un veí de la partida de Vinatesa, que va recordar que els caçadors que provocaven problemes acostumaven a ser de fora de Lleida. Va recalcar que “ningú no hauria de caçar entre els arbres” i a prop de les cases.

Veïns caçadors “ajudaran” agents rurals en cas de plagues
El regidor de l’Horta va explicar que en la reunió es va acordar també que en cas que hi hagués plagues d’animals, com per exemple de conills, que fessin malbé els cultius, els mateixos veïns de les partides amb llicència de caçadors “ajudaran” els agents rurals en les batudes de caça. Per la seua part, el responsable dels Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou, es va preguntar qui es farà càrrec dels danys a l’agricultura.

Tres actes obertes
El responsable dels Agents Rurals de Lleida va assenyalar també que en l’actual temporada de caça ja han obert tres actes a caçadors a l’Horta. Concretament, per no disposar de la documentació pertinent, cosa que acabarà amb una sanció d’uns seixanta euros. Va recordar que la normativa de caça determina que en cas d’infraccions es decomissa l’arma i les peces caçades i s’imposen multes que poden arribar fins als tres mil euros.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar