Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PREOCUPACIÓ PELS DANYS DELS CABIROLS A LES FINQUES DE LA TERRA ALTAPreocupació pels danys dels cabirols a les finques de la Terra Alta

11/10/2016

Pagesos i caçadors de la Terra Alta estan força preocupats pels danys que els cabirols estan realitzant a les finques. Unió de Pagesos va denunciar la setmana passada que aquesta espècie, introduïda fa pocs anys a les Terres de l’Ebre, en fa uns quatre que ha començat a provocar danys rellevants a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, principalment, a la vinya i als cireres, fins al punt que s’han detectat finques amb plançons joves arrasades en un 80%. Un dels pagesos del Pinell de Brai, Joan Batiste Martínez, explica que la situació ja és del tot insostenible.


El president de la Societat de Caçadors del Pinell de Brai, Juan Antonio Colón, ha afirmat que des que van tenir coneixement de la problemàtica van demanar els corresponents permisos al departament d’Agricultura per intentat controlar la població de cabirols, primer amb acostaments però també amb batudes. Ara bé, Colón assegura que són animals molt difícils de detectar i veu molt complicat solucionar la problemàtica.


En qualsevol cas, els pagesos demanen una ampliació del període de caça del cabirol i que s’agilitzin els tràmits per poder actuar amb rapidesa.


Des de la Unió de Pagesos també ha alertat dels danys que està provocant la sobrepoblació de porcs senglars, conill i cabra hispànica.Vídeo

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar