Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MENOR

LES PEDREGADES DE FINALS DE L’ESTIU HAN MINVAT TAMBÉ LA POBLACIÓ DE PERDIUS DE LLEIDALes pedregades de finals de l’estiu han minvat també la població de perdius de Lleida

15/10/2016
La demarcació té 9.000 caçadors que han iniciat aquesta setmana la temporada de caça menor. Les pedregades dels úlims mesos no només han afectat els culius de la plana de Lleida.

El passat diumenge 9 d’octubre va començar la temporada de la caça menor a tot Catalunya. Una de les aus més apreciada pels caçadors és la perdiu, però segon explica el president de la Federació de Caça de Lleida, Jaume Teixidó, aquest any la seva població s’ha vist reduïda a causa de les úlimes pedregades que han produït danys als exemplars adults i també a les cries.

 

El president dels caçadors explica que així com els conills es protegeixen en els seus caus quan hi ha tempesta, altres animals com les perdius no tenen on amagar-se i es veuen afectats per les fortes pedregades.

 

A la demarcació de Lleida hi ha uns 9.000 caçadors dels quals un 7.000 estan federats. Des d’aquest passat diumenge s’ha obert la temporada de caça menor amb la possibilitat de caçar espècies com els conills, perdius, tords, coloms i d’altres. També des del setembre i fins al maig es poden caçar senglars a tota la plana de Lleida.

 

Després de la mitja veda que va començar el 15 d’agost es va obrir la temporada de caça pròpiament dita, amb l’obertura del període de caça major que va arrencar el 4 de setembre arreu de Catalunya amb l’autorització per a la caça del porc senglar, mufló i daina. Des de l’11 de setembre també es poden abatre cérvols, i del 9 d’octubre, isards, cérvols i cabres salvatges.

 

I ara s’ha encetat el període de caça menor, en què els caçadors poden caçar la perdiu roja, la perdiu xerra de muntanya, l’ànec griset, la fredeluca i la fotja, a més de la guineu i oficialment també el conill a les comarques de Pla d’Urgell, el Segrià, l’Urgell i les Garrigues.

 

S.M.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar