Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UNA CAÇA MÉS SOSTENIBLE



Una caça més sostenible

Un caçador, amb l’impulsor de la iniciativa, Lluc Ebri, dipositant les beines usades. EBRE

24/10/2016
Un caçador i treballador d’una multinacional de venda de material esportiu promou el reciclatge de les beines de la munició. Un 65% de botigues de l’Estat ja han incorporat el projecte, que farà el salt a altres països

"Com a practicant de l’esport de la caça tenia conflictes amb els propietaris de les finques pels residus que generen les beines de la munició i em preguntava on anaven a parar, tenint en compte que estan formades de plàstic i llautó.” D’aquest conflicte, n’ha sortit una iniciativa pionera que, des de Tortosa (Baix Ebre), saltarà al món.

 

L’ulldeconenc Lluc Ebri és aficionat a la caça i treballador de la botiga de Tortosa de la multinacional de venda de material esportiu Decathlon. Al gener passat va presentar un projecte als superiors per reciclar les beines de la munició de caça que ha triomfat. “Vaig proposar la iniciativa als responsables i em van demanar que busqués una empresa que les pogués reciclar i que servís com a eina de conscienciació”, explica.

 

Així, a canvi de deixar-les al terra de boscos, en camps de tir o en un contenidor de reciclatge no adequat, els caçadors poden portar les beines al punt de recollida de Tortosa on, a més, poden bescanviar-les per punts de compra i aconseguir vals de descompte, tot i que amb un límit, per evitar la picaresca. “Hem marcat un màxim de 2.000 beines el mes.”

 

Des del gener s’han recollit 75.000 beines. És un bon balanç, segons Ebri, tenint en compte que a la botiga se n’han venut unes 230.000 fora de la temporada de caça, que va començar fa dues setmanes. Ara, amb l’inici de la temporada de caça, s’espera que la recollida s’accentuï.

 

Després de superar amb èxit la prova pilot durant tres mesos, el projecte ha fet el salt. Amb el nom #unavainamenos, s’ha implantat en el 65% de centres que la multinacional de l’esport té a l’Estat espanyol, i altres països ja s’han interessat per la iniciativa. La multinacional, a més, busca un retorn, ja que ja estudia com s’ha de reutilitzar el material reciclat.

 

Aquesta tercera part de les beines que han venut recuperades es porten a una planta de reciclatge especialitzada. “Ho trituren i, amb un imant, n’extreuen el llautó”, explica Ebri. “Fins ara, moltes deixalleries cremaven el plàstic, contaminant l’ambient, i l’únic que feien era vendre el llautó pel valor que té al mercat.”

 

El mateix impulsor de la iniciativa se sorprèn de l’èxit i de la bona rebuda que ha tingut per part de tots els sectors, tant des de l’empresa com del sector de caça. “Parles amb diferents caçadors i també et diuen que ho llençaven o al plàstic o al metall i, és clar, ni és plàstic ni metall i els estàs donant una sortida a un producte que no el sabien ubicar”, comenta. A més, també representa una eina de dinamització, ja que poden comprar munició nova més barata gràcies als vals de descompte.

 

Ebri considera que, amb aquesta iniciativa, els caçadors també mostren la preocupació pel medi ambient i per la natura.

 

O.G./S.C./L’Ebre





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar