Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

DONES I CAÇADORES



Dones i caçadores

D’esquerra a dreta, Pepi Sánchez, Flòria Llanos i Francesca Márquez, aquest dimecres en un bosc de Llinars FOTO: RAMON FERRANDIS

20/01/2017
La Societat de Caçadors de Llinars fa la primera batuda del senglar només per a dones

La Societat de Caçadors de Llinars ha organitzat per aquest dissabte la primera batuda del senglar que es fa a la demarcació de Barcelona en què participaran només dones. La iniciativa s’emmarca dins dels actes de celebració del 50è aniversari de l’entitat i s’espera la participació de prop de trenta dones caçadores procedents de diverses localitats de les comarques barcelonines. “En les batudes del senglar hi solen anar només homes i ho plantegem com un acte que pot donar més visibilitat a les dones. És destacable haver aconseguit que vinguin prop de trenta dones i ens agradaria poder repetir l’experiència un cop cada any i passar el testimoni a una altra colla. De fet, a Girona ja se’n fa una cada any, des de fa temps”, diu el secretari de la societat i cap de la secció de caça major, Xavier Espinosa.


La jornada començarà a les 8 del matí al local de la societat, al costat del pàrquing de l’estació, on es farà un esmorzar. Després, se sortirà a fer la batuda per la zona del Castell Vell, el Turó de la Majordoma i l’entorn de la carretera de Llinars a Can Bordoi. És la mateixa zona on la colla de Llinars sol fer les batudes i on, en des del començament de temporada, ja s’han abatut uns 80 exemplars. També es podran caçar cabirols femelles. Les dones participants podran portar acompanyants, però sense escopeta. La batuda acabarà pels voltants de la 1 del migdia amb un dinar de germanor.


La presència de dones en les colles de caçadors és molt minoritària, segons explica Espinosa. De fet, dels 50 membres que té la secció de caça major de Llinars, només hi ha dues dones i a la de Sant Pere de Vilamajor només n’hi ha una. Espinosa calcula que, a tota la demarcació de Barcelona, n’hi ha un centenar.


“És una bona iniciativa. Està bé que es faci un cop l’any. Hi ha moltes dones aficionades a la cacera, però, a vegades tenen recança de reconèixer-ho per por de ser criticades. Entre els homes no està tan mal vist”, explica Glòria Llanos, de Sant Pere de Vilamajor, que amb 37 anys ha començat aquesta temporada. “El meu marit ho ha fet tota la vida, m’agrada l’ambient i el contacte amb la natura i al final m’hi he apuntat”, explica. Admet que, fins ara, mai ha caçat un senglar. “Confio a caçar el primer aquest dissabte”.


La Francesca Márquez, de 51 anys, de Llinars, ja fa més de vuit anys que participa en les batudes. “En part em fan pena”, admet, però diu que és una activitat que cal fer. “Reconec que s’ha de fer per controlar la població i, al capdavall, és com els porcs que es maten per menjar”. I la Pepi Sánchez, de 54 anys, també de Llinars, fa cinc anys que va amb la colla i diu, amb un cert orgull, que és “la primera dona de Llinars que ha abatut un senglar.”.


J.V.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar