Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN SENGLAR D’OR BLANCUn senglar d’or blanc

23/01/2017
Medalla d’or de la Federació de Caça per un senglar de pelatge clar abatut a Cànoves

Un senglar amb trets d’albinisme caçat a la zona del pantà de Vallfornès, a Cànoves, ha estat distingit amb una Medalla d’Or per la Federació Espanyola de Caça. Aquest organisme premia les captures més destacades amb unes distincions –medalles d’or, argent o bronze– que venen determinades per les característiques dels ullals, més grans com més edat té l’animal. En aquest cas, la peça va obtenir 110,8 punts, per sobre dels 110 que marquen la medalla d’or. El senglar de pelatge blanc feia 87 quilos i, abans de ser matat, va fer mal a tres gossos de la batuda i va escapar-se de diverses parades.


Dani Vela, de Vilanova, és el caçador que va capturar la peça disparant amb rifle. Va ser a l’octubre. “És molt difícil aconseguir una medalla d’or i encara és més difícil que això passi amb un senglar albí. Els caçadors de Cànoves no recorden cap cas de senglar albí. A la zona de Fogars, m’han comentat que en van caçar un fa una dotzena d’anys”, diu Vela, que té 44 anys i caça des que en tenia 8. Ha decidit conservar el cap de l’animal, que encara està en mans d’un taxidermista que està acabant el procés de conservació. També està pendent de rebre la medalla de la federació.


Segons especialistes consultats per EL 9 NOU, l’aparició d’un senglar de pelatge blanc no és un fet aïllat tot i que no abunden. Per certificar l’albinisme, caldrien proves científiques. Aquest és fruit d’una alteració de tipus genètic de l’animal, que és diferent de pelatges blancs derivats de la manca de melamina o de pigment que dóna la coloració de la pell.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar