Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

AGRICULTURA PRESENTA EL PLA DE PREVENCIÓ DE DANYS DE FAUNA CINEGÈTICA ALS ALCALDES DEL BAIX EMPORDÀ



Agricultura presenta el Pla de prevenció de danys de fauna cinegètica als alcaldes del Baix Empordà

23/02/2017
Desplega una sèrie d’actuacions per equilibrar l’ecosistema i controlar les sobrepoblacions d’animals, principalment de senglars

La directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisenda Guillaumes, va explicar ahir al vespre les principals accions del Pla de prevenció de danys i riscos originats per la fauna cinegètica als representants locals del territori al Consell d´Alcaldes del Baix Empordà.  

 

La directora va explicar als alcaldes quines són les principals mesures que inclou aquest Pla que té en marxa el Departament d’Agricultura per fer front a les sobrepoblacions d’algunes espècies, principalment els senglars. També va aprofitar per explicar quin és el procediment habitual que ha de seguir la persona afectada per danys als conreus per poder donar una millor informació quan les queixes arriben als ajuntaments. Guillaumes va parlar també de les zones de seguretat (és a dir, on no es pot caçar) que envolten els municipis per saber quins tràmits cal seguir per intentar reduir danys en aquests espais pròxims a la trama urbana on cal garantir l’adequada protecció de les persones.  

 

El Pla de prevenció dels danys i riscos originats per la fauna cinegètica està avançant per establir un nou marc legal, administratiu i operatiu a fi de fer front als nous reptes que generen els elevats nivells poblacionals que han assolit diverses espècies cinegètiques. Es tracta de prevenir i controlar de manera eficient i sostenible els riscos i danys que generen.   

 

L’estratègia que s’exposa és la necessitat d’equilibrar l’ecosistema i buscar unes poblacions estables que no generin conflictes i minimitzar-ne els existents. Cal fer front a tots els impactes que tenen els danys de la fauna salvatge en: sanitat animal i salut de les persones, agricultura i ramaderia, accidents i seguretat a les vies de comunicació i biodiversitat i espais naturals. El repte és buscar un nivell sostenible d’aquestes poblacions de fauna cinegètica perquè estiguin en equilibri i en comptes de ser un problema siguin una oportunitat en els territoris rurals.    

 

Pla especial per controlar els senglars: grans densitats a la demarcació de Girona  

 

Segons les dades de seguiment de les poblacions de senglar, les densitats més altes s’enregistren al quadrant nord-est del país, amb els màxims a la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’Alt Empordà, les Guilleries-Savassona i el Montseny amb densitats que superen 15 senglars/km2. En aquestes zones, els senglars troben les millors condicions d’hàbitat. Aquestes altes densitats fan que els senglars s’hagin establert com la gran prioritat i que s’estan treballant específicament en un Pla especial de control del senglar. Aquesta és l’espècie que en aquests moments origina més conflictes pel que fa a accidents de trànsit, danys al sector primari (i risc sanitari per a la ramaderia i per a les persones. Dins dels plans específics per a la demarcació de Girona s’estan analitzant les dades concretes de les Àrees Privades de Caça (APC) de l’entorn de la Bisbal de l’Empordà.  





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar