Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS PORCS VIETNAMITES I ELS HÍBRIDS ASSILVESTRATS S’ACOSTEN A LA CIUTATEls porcs vietnamites i els híbrids assilvestrats s’acosten a la ciutat

03/03/2017
La Federació de Caça i els Agents Rurals inicien l’elaboració d’un mapa del territori on ubicar la seva presència

La Federació de Caça de Tarragona i el cos d’Agents Rurals han iniciat l’elaboració d’un mapa on ubicar la presència dels coneguts com a porcs vietnamites i dels híbrids procedents d’encreuaments amb porc senglar. Els primers albiraments documentats per els situen en zones de la Selva del Camp, Alforja, el Vendrell i l’extraradi de la ciutat de Tarragona. En els darrers dies, persones que passejaven per la zona del Llorito i la Budellera van comprovar la presència d’híbrids i de l’espècie provinent d’Àsia.


El president de la Federació de Caça de Tarragona, Joaquim Vidal, va informar ahir a Diari Més que l’elaboració del mapa es troba en la fase inicial i, un cop definit, «el traslladarem a Medi Ambient de la Generalitat». Vidal va alertar de l’existència «d’un problema amb la hibridació» de porcs senglars amb porcs vietnamites, per què suposa un risc «per a l’espècie autòctona». La col·laboració entre caçadors i agents rurals vol centrar-se, de manera especial, en aquells espais on s’han trobat híbrids.


En relació a la localització de porcs senglars cada cop en llocs més pròxims a les ciutats, Vidal va dir que «la fauna natural està invadint territori humà» i va recomanar «no donar-los menjar».


L’Ajuntament de Tarragona va informar que els porcs vietnamites que van ser albirats per persones que caminaven per la Budellera es van escapar d’una finca. La Guàrdia Urbana els va localitzar i va advertir el propietari de la circumstància.


Uns vietnamites es van escapar


Per altra banda, tant la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana com el laboratori de Salut Pública «estan fent un seguiment de la presència de porcs senglars i vietnamites».


En aquest context, Joaquim Vidal va dir que «els animals estan arribant a les portes dels xalets, on és una zona de seguretat i, per tant, no es pot caçar, i en aquests casos el tema ja queda en mans dels ajuntaments». Vidal proposa «trobar una solució ecològica i ambiental» a la problemàtica que representa la invasió de porcs senglars de zones habitades. Cada cop tenim «més indicis» de la proximitat d’aquests animals ens espais urbanitzats, de l’existència d’híbrids i de porcs vietnamites –que han arribat com mascotes– en estat salvatge», va dir Vidal.


Carles Gosálbezwww.diarimes.com/noticies/tarragona/2017/03/03/els_porcs_vietnamites_els_hibrids_assilvestrats_acosten_la_ciutat_15930_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar