Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AMPOSTA POSA EN QUARANTENA ELS ÀNECS DELS XIRIBECS



Amposta posa en quarantena els ànecs dels Xiribecs

05/03/2017
L’Ajuntament i la Societat de Caçadors capturen i traslladen les aus a unes instal·lacions aïllades durant 21 dies

L’Ajuntament d’Amposta i la Societat de Caçadors estan portant a terme la captura de la cinquantena d’ànecs que hi ha al llac del parc dels Xiribecs d’Amposta per tal de traslladar-los a unes instal·lacions aïllades pel risc de grip aviar.

L’elevada presència d’aus aquàtiques migratòries fa del delta de l’Ebre un focus d’especial risc per la grip aviària, tal com va succeir en la crisi provocada per l’expansió d’aquest virus de fa vora una dècada, que va causar una gran alarma.

A les Terres de l’Ebre els municipis inclosos en la zona d’especial risc són Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea, l’Ampolla, Camarles, Deltebre, Roquetes i Tortosa, als quals la Generalitat ja va notificar la situació d’alerta el passat mes de desembre. El que és important destacar, però, és que aquest és un tema de sanitat animal i no perjudicial per als humans.

«Davant del brot de grip a França i a l’Empordà, vam parlar amb el cap de departament de sanitat animal de les Terres de l’Ebre i vam considerar aïllar els ànecs del llac dels Xiribecs», explica el regidor de Serveis, Pagesia i Medi Natural d’Amposta, Dani Forcadell. «Així evitem que puguen ser contagiats per una au que passe per aquí i contagiar-ne d’altres».

Forcadell fa un especial agraïment a la Societat de Caçadors per la ràpida reacció per posarse a col·laborar en la captura d’aquests ànecs, i per oferir unes instal·lacions durant 21 dies allunyades de la zona deltaica, on les aus no tindran contacte amb excrements d’altres aus i beuran en dipòsits separats.

«És sols prevenció perquè és un tema de sanitat animal, però millor aturar-ho, ja que deixar passar més temps, pel que puga passar», concreta així mateix Dani Forcadell.

Per ara, ja s’han capturat una trentena d’aus del llac dels Xiribecs al llarg d’aquesta setmana, amb els col·laboradors acudint amb menjar i gàbies trampa a primera i última hora del dia, i dilluns i dimarts es retiraran les últimes.


Granja d’ànecs al delta

Per una altra banda, Anna Giménez, la propietària de la granja Luisiana de Deltebre (que és l’única explotació dedicada a la cria d’ànecs del delta de l’Ebre) assegura que l’alarma de grip aviària no els està afectant en absolut en la seua habitual forma de treballar.

«No s’han de crear alarmes innecessàries», afirma al Diari. «Des de sempre nosaltres ens autoabastim i tenim el nostre propi escorxador i no ens calen trasllats. Mai tenim contacte directe amb aus forànies, ja que tenim xarxes que ho eviten i protegim molt el lloc en mengen i beuen les nostres aus».

Giménez valora que durant tota la trajectòria de la seua explotació (des de finals dels anys noranta) sempre s’han portat a terme totes les mesures possibles de bioseguretat d’una forma molt acurada.

La propietària també explica que el Departament d’Agricultura els va realitzar un control sanitari exhaustiu a la granja, i ressalta així mateix que aquest virus no passa a la cadena alimentària.


M. PALLÁS



www.diaridetarragona.com/noticia.php?id=82667




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar