Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

S´AIXEQUEN LES RESTRICCIONS DE MOVIMENT D´AUS DE CORRAL QUE ES VAN ESTABLIR A LA ZONA DE SEGUIMENT (COMPRESA ENTRE 3 I 10KM)S´aixequen les restriccions de moviment d´aus de corral que es van establir a la zona de seguiment (compresa entre 3 i 10km)

09/03/2017
Les restriccions de moviment aplicables a la zona de control (fins a 3 km del focus) seran vigents fins al proper 14 de març, data en què es compleixen els 21 dies prescriptius

Des del Servei de Prevenció en Salut animal informen que ahir, 8 de març, es van complir 15 dies d’ençà que es va notificar oficialment el focus d’IAAP H5N8 en una au salvatge al municipi de Castelló d’Empúries, a la comarca de l’Alt Empordà. En aquest període s’han realitzat les investigacions i actuacions establertes a la normativa, el resultat de les quals permet concloure que no hi ha cap indici que faci sospitar de la presència de la malaltia al radi de 10 km del focus.

 

Per aquest motiu, i tal com estableix la normativa, podem procedir a aixecar les restriccions relatives al moviment d’aus de corral que es van establir a la zona de seguiment (que correspon a la zona compresa entre els 3 i 10km). Les restriccions de moviment aplicables a la zona de control (fins a 3 km del focus) seran vigents fins al proper 14 de març, data en què es compleixen els 21 dies prescriptius.

 

 Els municipis que a data d’avui queden alliberats de les restriccions al moviment d’aus són:

 

 L’Armentera

L’Escala

Far d’Empordà

Figueres

Fortià

Palau-Savardera

Pau

Peralada

Riumors

Roses

Siurana

Vila-Sacra

Vilamacolum

Vilamalla

 

No obstant això, es seguiran aplicant la resta de mesures aplicables en ambdues zones fins al dia 23 de març, si no hi ha cap canvi en l’evolució de la situació. Aquestes mesures són:

 

 - Prohibició de caça d’aus salvatges o la seva captura de qualsevol altre forma en la naturalesa, sense autorització específica.

 

- Prohibició d’alliberar aus per repoblar zones de caça.

 

- Prohibició de la utilització d’ocells de les ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams.

 

- Prohibició de la celebració de fires, mercats, exposicions i altres concentracions d’aus de corral o d’altres concentracions d’aus de corral o altres aus captives.

 

- Prohibició de la cria d’ànecs i oques conjuntament amb altres aus de corral.

 

- Prohibició de la cria d’aus de corral a l’aire lliure: en cas que el titular s’oposi a confinar les aus l’autoritat competent podrà ordenar el sacrifici obligatori.

 

- Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedents de dipòsits d’aigua en els quals hi puguin tenir accés les aus salvatges.

 

L’aixecament de les restriccions de moviment no modifica, per ara, la llista de municipis inclosos a la zona de vigilància, però es farà constar al llistat aquells municipis sense restriccions.

 


 

Se levantan las restricciones de movimiento de aves de corral que se establecieron en la zona de seguimiento (comprendida entre 3 y 10km)

 

Las restricciones de movimiento aplicables a la zona de control (hasta 3 km del foco) serán vigentes hasta el próximo 14 de marzo, fecha en que se cumplirán los 21 días prescriptivos   

 

Desde el Servicio de Prevención en Salud animal informan que ayer, 8 de marzo, se cumplieron 15 días desde que se notificó oficialmente el foco de IAAP H5N8 en una ave salvaje en el municipio de Castelló d’Empúries, en la comarca del Alt Empordà. En este periodo se han realizado las investigaciones y actuaciones establecidas a la normativa, el resultado de las cuales permite concluir que no hay ningún indicio que haga sospechar de la presencia de la enfermedad en el radio de 10 km del foco.

 

Por este motivo, y tal como establece la normativa, podemos proceder a levantar las restricciones relativas al movimiento de aves de corral que se establecieron en la zona de seguimiento (que corresponde a la zona comprendida entre los 3 y 10km). Las restricciones de movimiento aplicables a la zona de control (hasta a 3 km del foco) serán vigentes hasta el próximo 14 de marzo, fecha en que se cumplen los 21 días prescriptivos.

 

 Los municipios que a fecha de hoy quedan liberados de las restricciones al movimiento de aves son:

 

 L’Armentera

L’Escala

Far d’Empordà

Figueres

Fortià

Palau-Savardera

Pau

Peralada

Riumors

Roses

Siurana

Vila-Sacra

Vilamacolum

Vilamalla

 

No obstante, se seguirán aplicando el resto de medidas aplicables en las dos zonas hasta el día 23 de marzo, si no hay ningún cambio en la evolución de la situación. Estas medidas son:

 

 - Prohibición de caza de aves salvajes o su captura de cualquiera otra forma en la naturaleza, sin autorización específica.

 

- Prohibición de liberar aves para repoblar zonas de caza.

 

- Prohibición de la utilización de aves de las órdenes Anseriformes y Charadriiformes como reclamos.

 

- Prohibición de la celebración de ferias, mercados, exposiciones y otras concentraciones de aves de corral o de otras concentraciones de aves de corral u otras aves captivas.

 

- Prohibición de la cría de patos y ocas conjuntamente con otras aves de corral.

 

- Prohibición de la cría de aves de corral al aire libre: en caso de que el titular se oponga a confinar les aves la autoridad competente podrá ordenar el sacrificio obligatorio.

 

- Prohibición de dar agua a las aves de corral procedente de depósitos de agua en los cuales puedan tener acceso las aves salvajes.

 

El levantamiento de las restricciones de movimiento no modifica, por ahora, la lista de municipios incluidos en la zona de vigilancia, pero se hará constar en el listado aquellos municipios sin restricciones.agricultura.gencat.cat/ca/ambits/ramaderia/sanitat-animal/dar_programes_sanitaris_aviram/dar_influenca_aviaria/dar_situacio_actual/dar_situacio_catalunya/
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar