Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

RADIOGRAFIA D´ARMES A OSONA



Radiografia d´armes a Osona

21/04/2017
Quantes llicències d´armes hi ha a la comarca i quines són les que predominen

A Osona hi ha un total de 3.942 armes. Segons dades de la Guàrdia Civil que ha pogut accedir Osona.com, les armes que predominen a la comarca són escopetes i rifles, que s'utilitzen per la caça. Concretament hi ha 2.575 escopetes (que representen un 65,32% del total d'armes) i 1.367 rifles (34,68%).

Així doncs, hi ha un predomini de la caça menor (animals més petits o iguals que una guineu) que es fa amb escopeta; que la caça major (animals més grans), on s'utilitza un rifle. Ambdues armes funcionen de la mateixa manera: cadascuna té un canyó, una acció i una culata.

La principal diferència entre els aparells, visualment, és que el rifle acostuma a portar un visor, mentre que l'escopeta, no. Això té a veure amb l'abast que té l'arma, ja que el rifle s'utilitza per caçar a una major distància. Aquest fet es tradueix en les diferències a l'interior d'aquestes armes, és a dir, el canó i l'acció. La paret metàl·lica del rifle és més gruixuda que la d'una escopeta i el seu mecanisme propulsa a major distància la bala. Les escopetes, d'altra banda, poden tenir un o dos canons.

Llicències d'armes

Cada arma ha de tenir una llicència, és a dir, pot ser que una persona tingui més d'una arma (per exemple, un caçador pot tenir dues llicències). Tot i així, en el supòsit que cada habitant d'Osona (segons dades del 2015 l'Observatori Socioeconòmic n'hi ha 155.641) tingués només una arma representaria un 2,5% de la població.

Segons el web de la Guàrdia Civil, totes les armes tenen un tipus de llicència. Pel que fa a les que predominen a Osona, les escopetes tenen la llicència tipus E i els rifles la llicència tipus D. N'hi ha d'altres com per a pistoles i revòlvers (tipus B), armes per a la vigilància i guarderia (tipus C), i armes per utilitzar en camps, polígons i galeries de tir (tipus F).

 


Carles Fiter



www.naciodigital.cat/osona/noticia/53620/radiografia/armes/osona




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar