Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

ELS CAÇADORS DE PALAUTORDERA DENUNCIEN LA POCA COL·LABORACIÓ DE TRÀNSIT PER FACILITAR UNA BATUDAEls caçadors de Palautordera denuncien la poca col·laboració de Trànsit per facilitar una batuda

19/05/2017
Un grup de senglars causava molts accidents prop de Can Pagà

La Societat de Caçadors de Sant Esteve i de Santa Maria de Palautordera, juntament amb l’Associació Agrària Joves Agriculors (Asaja), han denunciat la poca col·laboració que van rebre del Servei Català de Trànsit a l’hora d’organitzar una batuda de senglars a Palautordera. Les entitats expliquen que la tardor passada hi va haver “molts accidents” a la carretera BV-5301, entre la urbanització Can Pagà fins a l’estació de tren, causats per xocs de vehicles amb porcs senglars que creuaven la carretera.

Amb l’objectiu de reduir els accidents, la Societat de Caçadors va demanar la col·laboració a Trànsit per dur a terme una batuda un dissabte, el dia que els caçadors tenen prou efectius per dur-la a terme. “Trànsit ens ho va denegar al·legant que és una carretera molt transitada el cap de setmana per l’accés al Montseny. Nosaltres només demanàvem senyalització excepcional perquè els vehicles reduïssin la velocitat mentre hi actuàvem i per si un senglar creuava de sobte”, explica Josep Auleda, president de la Societat de Caçadors.

Tot i rebre una resposta negativa, el grup de caçadors va organitzar la batuda igualment amb la col·laboració d’altres companys que vetllaven que cap senglar entrés a la carretera, i els feien anar en direcció contrària. “Ens ho vam fer nosaltres. Era una aberració permetre que aquells senglars continuessin provocant accidents”, diu Auleda.

Ell mateix afegeix que la batuda la van fer sota la seva pròpia “responsabilitat, respectant les normes de seguretat en plena època de caça”. “Tot plegat per solucionar un problema que avui dia ja s’ha arreglat”, indica. Tot i això, és conscient que l’any vinent poden tornar a causar problemes a qualsevol altre punt de la carretera. En aquella zona, d’un quilòmetre de llarg, hi havia una vintena de porcs senglars i en la batuda en van matar set, i el més petit “pesava 80 quilos”.

Auleda explica que des d’un inici van rebre la col·laboració de la Policia Local, d’Agents Rurals i de l’Ajuntament, i que el consistori “també va obtenir una resposta negativa per part de Trànsit”.

La Societat de Caçadors ha denunciat aquest fet aquesta setmana perquè diumenge el municipi viurà el pas de la cursa Ironman 70.3, cosa que obligarà tallar aquesta carretera durant unes quatre hores el matí. “Tenim la sensació que l’esbarjo preval per sobre d’accions per reduir els accidents”, apunta.

G.C.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar