Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

AGRICULTURA AIXECA LES MESURES DE BIOSEGURETAT ESTABLERTES PER RISC D´INFLUENÇA AVIÀRIA A TOT EL TERRITORI CATALÀAgricultura aixeca les mesures de bioseguretat establertes per risc d´influença aviària a tot el territori català

22/05/2017
Això implica que a tot Catalunya s´autoritza novament la cria d´aus de corral a l´aire lliure

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha aixecat les restriccions relatives a les mesures de bioseguretat establertes per risc d’influença aviària a tot el territori català.    

 

Fins ara, les mesures estaven activades a tots els municipis afectats pels focus d’influença aviària declarats a finals de febrer, i a aquells municipis considerats d’alt risc d’entrada d’aquest virus, on aquestes mesures estaven establertes des del 2 de desembre de 2016 (s’adjunta mapa de municipis amb aplicació de mesures de bioseguretat).    

 

Això implica que a tot Catalunya s’autoritza novament la cria d’aus de corral a l’aire lliure; la cria d’ànecs i oques conjuntament amb altres aus de corral; la celebració de fires, mercats i certàmens amb presència d’aus, i la utilització d’ocells de les ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams per caçar; entre d’altres.    

 

Aquest aixecament es produeix després que el Ministeri d’Agricultura (MAPAMA) hagi comunicat al Departament que el risc de transmissió del virus de la IAAP H5N8 des del centre i nord d’Europa es pot considerar baix a tot el territori espanyol. Aquest fet, conjuntament amb la resolució favorable dels focus que es van declarar a Catalunya en explotacions de producció d’ànecs, ha permès aixecar les mesures de bioseguretat.    

 

No obstant això, és important mantenir, tant com sigui possible, totes aquelles mesures que evitin el contacte entre les aus de corral i les aus salvatges, entre les quals destaca el manteniment de l’aigua de beguda i el menjar fora de l’abast de les aus salvatges.premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/agricultura-ramaderia-pesca-alimentacio/notapremsavw/300973/ca/agricultura-aixeca-mesures-bioseguretat-establertes-per-risc-dinfluenca-aviaria-tot-territori-catala.do
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar