Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FORMACIÓ, UNA DE LES CLAUS PER INCORPORAR AL JOVENT AL MÓN DE LA CAÇALa formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

La formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

La formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

La formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

La formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

La formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

La formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

La formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

La formació, una de les claus per incorporar al jovent al món de la caça

15/06/2017
La pràctica de l’activitat cinegètica és una excel·lent eina per fomentar valors fonamentals com el respecte a les persones, al medi natural, a la fauna, la companyonia, el compromís, l’esforç compartit, la superació personal, el treball en equip, etc.

Dit això, cal constatar una vegada més que un dels principals problemes que té el món de la caça és la manca de relleu generacional i el baix número de dones caçadores. És per això que com a caçadors no ens podem permetre el luxe de privar als joves, homes i dones, de practicar una activitat capaç de transmetre’ls aquests principis i valors. Ens cal fer passes endavant per tal de fomentar aquesta afició, aquesta tradició mil·lenària, més necessària que mai si es vol aconseguir un correcte equilibri al medi natural. Ens cal ser proactius, no podem esperar que el jovent vingui a interessar-se per la caça, encara que alguns ho faran, hem de ser nosaltres, els caçadors, els que hem d’organitzar iniciatives atractives per introduir-los al món de la caça des del coneixement en profunditat de l’activitat i sempre sota unes estrictes mesures de seguretat en la seva pràctica.

 

Un bon exemple d’aquesta actitud proactiva la podem trobar a la Federació de Caça de Barcelona, que des d’un temps ençà està realitzant una decidida aposta per apropar-se al jovent facilitant-los permisos de caça major, organitzant xerrades divulgatives, atorgant subvencions i, a més d’altres iniciatives, posant en marxa diferents accions formatives vinculades amb la pràctica de l’activitat cinegètica, quelcom bàsic a l’hora de practicar la caça amb seguretat, respecte i coneixement de causa de tots els ets i uts vinculats amb l’activitat: ús d’armes, coneixement en profunditat de les diferents espècies cinegètiques, modalitats de caça, normativa, accés controlat, respectuós i compartit al medi natural, etc.

 

En aquest sentit, cal destacar la darrera acció formativa promoguda per la Representació Territorial de la FCC a Barcelona, que va consistir en un curs orientat a introduir els més joves i dones caçadors en la seguretat i el correcte maneig i funcionament de les armes, municions i tècniques de tir. El curs, que es va dur a terme el passat dissabte 10 de juny a les instal·lacions del Club Esportiu de Catalunya, ubicat a Caldes de Montbui (Barcelona) va esdevenir un veritable èxit, tant per l’elevat nombre d’inscrits com per la positiva valoració que van realitzar al respecte de totes les accions formatives realitzades durant la jornada.

 

Els participants en aquesta formació van tenir l’oportunitat d’escoltar xerrades tan interessants com l’exposada per Carlos Hernández, cap de l’Àrea Bàsica dels Agents Rurals dels Vallés Occidental, que va parlar sobre seguretat, documentació necessària per al desenvolupament de l’activitat cinegètica, normativa, etc.

 

Posteriorment, va arribar el torn d’una interessant classe teòrica sobre seguretat de les armes, la seva correcta utilització, tipus de munició i tècniques de tir, a càrrec de Marcelo Clavero. La teòrica va donar pas a la pràctica, i tots els participants van poder realitzar pràctiques de tir, sempre sota l’atenta mirada i amb els consells de Marcelo Clavero, que també es va preocupar de verificar que l’arma emprada per cada participant estigués ben ajustada i a la mida de cada tirador i sempre vetllant per la seguretat de tots els assistents.

 

La companyonia i la germanor van ser una constant durant tota la jornada, especialment a l’hora de l’esmorzar i el dinar, uns moments força adients per a compartir experiències, anècdotes, consultes; fins i tot, els assistents van tenir l’oportunitat de gaudir amb una cançó amb temàtica caçadora interpretada a capella i amb força sentiment pel jove caçador Brian de Palau Solità i Plegamans. Per arrodonir la jornada, que va començar a les 08.30 hores del matí amb el saluda a tots els presents de Joaquin Zarzoso, president de la territorial de Barcelona, es va obsequiar als presents amb diferents  productes com munició patrocinada per J&G Excopesa, roba i complements facilitats per GAMO i la Territorial de Barcelona. També es va sortejar entre els assistents una emissora de ràdio gentilesa de Sant Just Telecomunicacions; igualment cal agrair la inestimable col·laboració de tot el personal del Club Esportiu Catalunya.

 

La delegada de la Territorial de Barcelona dels joves caçadors i de les dones caçadores, Amor Giménez, també va donar suport amb la seva presència a aquesta gran trobada formativa, que va aprofitar per atendre totes les consultes dels assistents i prendre bona nota de les seves inquietuds i aportacions.

 

La realització d’aquestes jornades formatives omplen d'orgull als responsables de la Representació Territorial de la FCC a Barcelona i de la pròpia Federació Catalana de Caça en veure el gran interès que tenen aquests joves caçadors per aquests tipus d’activitats. La seva participació a les mateixes i les seves ganes de practicar la seva afició, que no és un altra que la caça, motiven al personal federatiu i ponents a seguir treballant en la mateixa línia que fins ara, però amb il·lusió renovada en veure recompensada la tasca i esforç realitzat per la bona acollida d’aquestes accions formatives, que aniran en augment, pensades per potenciar la incorporació de joves caçadors i caçadores.Vídeo

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar